fbpx
PL: Veel kracht toegewenst tijdens Ramadan

GFC NIEUWS- Het vasten in de maand Ramadan is een teken van gehoorzaamheid aan God, onze Schepper en het streven naar zuivering van de ziel.

Ramadan is een maand van onthouding, intensieve aanbiddingen en bezinning, en liefdadigheid betuigen met het streven om als een gezuiverd en herboren mens wederom aan een nieuw begin te kunnen staan. Het is een maand van spirituele en religieuze vorming teneinde gehoorzaamheid, saamhorigheid, eensgezindheid en verbroedering in de mens te bevorderen.

Het bovenstaande impliceert dat de sociaal-maatschappelijke component van Ramadan net zo belangrijk is als de religieuze; namelijk onderlinge solidariteit en mededeelzaamheid. Zeker in een periode van economische neergang met armoede als gevolg en veranderende omstandigheden in relatie tot de COVID-19 pandemie zijn onderlinge solidariteit en mededeelzaamheid noodzakelijk.

Ramadan 2020 zal voor moslims een heel andere ervaring zijn, aangezien ook zij zich aanpassen aan de omstandigheden en maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van COVID-19.

Deze aanpassing betreft niet alleen hoe de moslims de heilige maand Ramadan zullen beleven maar ook hun dagelijkse activiteiten in overeenstemming met de richtlijnen van volksgezondheid. Dit houdt in dat er geen gezamenlijk ontvasten zal zijn met broeders en zusters, geen gezamenlijke tarowieh gebeden in de moskee of ergens buitenshuis of het gezamenlijk bijwonen van lezingen in deze Ramadan. Als moslims zullen wij ons allemaal moeten aanpassen aan deze veranderingen terwijl we nog steeds genieten van de spirituele verheffing en gemeenschapszin die de heilige maand Ramadan te bieden heeft.

Wij vragen de Almachtige om ons land en volk te zegenen en te beschermen tegen alles wat negatief is, zodat wij gezamenlijk verder kunnen werken aan een voorspoedige toekomst voor ons geliefd Suriname. Aan de vastenden wensen wij veel kracht toe in het volbrengen van de verplichting van het vasten in de maand Ramadan.

Pertjajah Luhur

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.