PL-toppers: samenbundeling en samenwerking hard nodig

Duizenden mensen hebben gisteren de feestvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie bijgewoond.

Op het terrein waar het sociaal-cultureel sportcentrum moet verrijzen, hebben verschillende toppers van de partij een krachtige boodschap uitgestuurd. De rode draad was dat samenbundeling en samenwerking hard nodig zijn om de huidige regering in mei 2020 naar huis te ssturen.

Tot de sprekers behoorden naast PL-voorzitter Paul Somohardjo en partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo ook Robert Soentik, Nasier Eskak, William Waidoe, Hansaraj ‘Buju’ Jagmohansingh, Andy Atmodimedjo, Wagirin Madsaleh, Bronto Somohardjo en Leakat Mahatwankhan, die recent tot de partij is toegetreden. Zij kaartten vrijwel allen het desastreus beleid van de regering aan, welke vandaag de dag heeft geleid tot verarming van het volk.

Aan de orde kwamen onder meer de slechte economische situatie in het land, het feit dat mensen niet vrijelijk over hun vreemde valuta kunnen beschikken, waarbij zij bij sommige banken slechts 500 USD per week van hun tegoeden mogen opnemen, alsook de steeds stijgende kosten van noodzakelijke goederen en diensten.

Diverse sprekers hebben ook een tipje van de sluier gelicht over de oplossingsmodellen die moeten leiden tot herstel van de economie, indien de PL regeermacht verwerft.

PL-voorzitter Somohardjo sprak er overigens zijn teleurstelling over uit dat politieke partijen, die tot vrienden gerekend werden, huis aan huis gaan om te vertellen dat de PL in Nickerie op sterven na dood zou zijn. Een dergelijke handeling is te verwachten van een politieke vijand, maar niet van een politieke vriend. De PL-voorman noemde specifiek leden van de VHP, die aan de PL-achterban geruchten verspreidt als zou de rood-witte partij haast niet meer bestaan.

De massale opkomst op de feestvergadering en de grote schare deelnemers die eerder op de middag hebben meegedaan aan de optocht vanuit de Henarbrug tot aan het PL-partijcentrum, bewijzen volgens Somohardjo duidelijk anders. Hij deed een beroep op alle oppositionele partijen om elkaar niet aan te vallen, maar juist te komen tot eenheid en samenbundeling.