fbpx
PL- topper Amina Pardi: Surinaamse vrouwen zijn veel armer geworden

GFC NIEUWS- PL- prominent Amina Pardi discussieerde deze week met 27 verontruste moeders over de verslechterde financiële toestand in Suriname.

De vrouwen hebben aangegeven dat zij zich ernstige zorgen maken over de verdere verarming van grote delen binnen onze gemeenschap. Aan de orde tijdens de discussieavond kwam onder andere de continu stijgende prijzen in de supermarkten, als gevolg van de hoge koersen. De moeders zijn van oordeel dat ze niet of nauwelijks meer in staat zijn om basisboodschappen zoals brood, rijst, groenten, melk, kip en vis aan te schaffen.

Volgens Pardi hebben Surinaamse vrouwen het op financieel vlak de afgelopen jaren steeds zwaarder gekregen.

Pardi, Master of Business Administration, was tussen 2011 en 2014 ambassadeur van Suriname in Indonesië en niet-residerend in Thailand, Australië en de Filipijnen. Voorts begon zij haar diplomatieke loopbaan in 2007 als 1ste plaatsvervangende ambassadeur van Suriname in Den Haag, Nederland. Ze is tevens lid van het wetenschappelijk bureau, financieel adviseur en belast met buitenlandse aangelegenheden van de partij.

De PL- topper, die internationaal gespecialiseerd is in entrepreneurship, zet zich al jaren in om personen evenals grote en kleine bedrijven wereldwijd, succesvolle financiële perspectieven te bieden.

“Er komen steeds meer Surinaamse vrouwen en uiteraard ook mannen in een erg moeilijke financiële situatie terecht. Men komt simpelweg niet meer uit met hun geld, omdat dat steeds verder in waarde is gedaald. Men is gaandeweg veel armer geworden. En het zijn de vrouwen, alleenstaande vrouwen met kinderen, de moeders, die vaker hoofdbrekens hebben en zich elke dag moeten afvragen hoe ze de boodschappen moeten doen”, zegt ze.

Pardi zal in het kader van de internationale Vrouwendag op zondag 8 maart aanstaande, meer aandacht vragen voor het thema “verergerende armoede in Suriname”.

“Er moet op de meest korte termijn een erg drastische verandering komen. De wijze waarop de huidige regering zaken aanpakt is helemaal verkeerd en zal bij continuering nog grotere desastreuze gevolgen hebben voor onze samenleving! De armoede grijpt steeds verder om zich heen en zorgt bij veel vrouwen voor stress, ergernis, slapeloze nachten en uiteindelijk ziekten. De meesten van hen vertellen aan mij dat ze radeloos en totaal uitgeput zijn. Ze hopen op een snelle oplossing”, stelt de PL- topper.

Er is door de vrouwen aan Pardi gevraagd, haar bijzondere kennis en internationale ervaring in te zetten, in het belang van Suriname, zodat er verbetering komt in de economische malaise van het land.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.