fbpx

PL sluit eerste helft verkiezingscampagne af met feestvergadering

GFC NIEUWS- De Pertjajah Luhur (PL) heeft zaterdagavond de eerste helft van haar verkiezingscampagne afgesloten met een zeer geslaagde feestvergadering.

Duizenden mensen hebben de verschillende activiteiten van de partij op haar partijcentrum te Beekhuizen bijgewoond. Ook zijn de adspirant DNA-kandidaten van de verschillende districten gepresenteerd.

De gezamenlijke inspanning van de PL-structuren heeft geleid tot dit mooie resultaat. Het is een stap dichter naar het beoogde doel door saamhorigheid, vergevingsgezindheid en een vast vertrouwen, laat PL-voorzitter Paul Somohardjo na de feestvergadering aan zijn structuren weten.

De activiteiten begonnen in de middag met een partijraadsvergadering. Daarin werd goedkeuring gevraagd voor de voorgedragen adspirant DNA-kandidaten. De voordrachten werden unaniem goedgekeurd. De activiteiten werden voortgezet met verschillende culturele en muziekoptredens. Een van de hoogtepunten van de avond was de presentatie van de adspirant DNA-kandidaten.

Verschillende sprekers hebben bij die gelegenheid gesteld dat de eenheidsbeweging niet te stuiten is. In de eenheidsbeweging hebben zitting de PL- KTPI, PDO en Nieuw Suriname. PL-voorzitter Somohardjo heeft bij diverse gelegenheden gesteld vereerd te zijn dat hij leiding mag geven aan de eenheidsbeweging.

BEKIJK OOK
STVS overhandigt ingezameld bedrag symbolisch aan ROS

Somohardjo heeft gisteren gezegd dat het vonnis van 20 jaar gevangenisstraf voor Desi Bouterse, uitgesproken door de Krijgsraad, door vrijwel iedereen wordt geaccepteerd, zowel nationaal als internationaal. Ook de PL accepteert en respecteert de uitspraak van de rechterlijke macht. De NDP blijkt de enige te zijn die dit vonnis niet wenst te accepteren.

Op de feestvergadering waren naast de duizenden leden en sympathisanten van de PL ook aanwezig vertegenwoordigers van de oppositionele partijen. Namens de VHP voerde hoofdbestuurslid Mahinder Rathipal het woord, terwijl parlementariër Edward Belfort namens de ABOP de massa toesprak.