fbpx

PL presenteert negen Nickeriaanse aspirant DNA-kandidaten

GFC NIEUWS- De Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens een ressortvergadering in Nickerie negen aspirant DNA-kandidaten voorgesteld aan de samenleving.

De tiende zal worden voorgedragen door de overige partijen die de eenheidsbeweging ondersteunen.

Het gaat om Lucia Kasanpawiro, Robertino Mangoenredjo, Ashwin ‘Buju’ Jagmohansingh, Leakat Mahawatkhan, Sharda Moerseliem, Bryan Angoelal, Wagirin Madsaleh, Himke Karmin en Carlo Soemotinojo.

Zij zullen zich vanaf nu extra moeten inzetten om hun kandidaatschap waar te maken. Hun gedrag en handelingen worden nauwkeurig op de voet gevolgd. Zij zullen moeten aantonen dat zij sterke benen hebben en in staat moeten zijn de belangen van het volk te behartigen.

PL-voorzitter Paul Somohardjo deed een beroep op de aspirant-kandidaten om bescheiden te blijven, niet naast hun schoenen te lopen en trouw te blijven aan het volk.

“Soms lijkt de kortste weg (naar rijkdom) mooi, maar het leidt tot je (politieke) dood”, gaf hij hen mee.

BEKIJK OOK
Positieve denguegevallen het meest in Paramaribo-Noord en Kwatta

Voorts zal elke kandidaat in staat moeten zijn minstens 500 ondersteuners te mobiliseren.

Tijdens de partijraadsvergadering op 7 december zal bekend worden welke vijf aspirant-kandidaten definitief zullen worden ingeschreven in april 2020.

Somohardjo was, net als alle andere sprekers, bijzonder ingenomen met de enorme drukte op de ressortmeeting. Hiermee is duidelijk bewezen dat de politieke strijd in Nickerie gaat tussen de PL, de VHP en de NDP.

De politicus achtte het zelfs mogelijk dat de PL de grootste partij wordt in het rijstdistrict.

De PL speelt geen randdistrictentoernooi tegen spelers zoals de HVB, de PL speelt in de eredivisie, luidde de boodschap van een zelfverzekerde Somohardjo.