PL ondersteunt kinderen binnenkort met huiswerkbegeleiding

GFC NIEUWS- Onderwijs is een van de hoogste prioriteiten van de Pertjajah Luhur (PL).

Dit is de reden waarom de partij zeer binnenkort zal beginnen met het kosteloos verzorgen van huiswerkbegeleiding aan kinderen die daar behoefte aan hebben.

Van dit voornemen heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo gewag gemaakt tijdens twee geslaagde activiteiten in het weekend.

Tijdens de opening van het eenheidscentrum/distributiepunt tevens kerninstallatie aan de Poerwodadiweg te Lelydorp stelde de PL-voorman dat onderwijs altijd een belangrijke ontwikkelingspijler is geweest binnen haar partijprogramma.

Vanwege de nog steeds teleurstellende slagings- en overgangsresultaten op bijna alle schoolniveaus, heeft de partij daarom het initiatief genomen om kinderen die daar behoefte aan hebben te helpen in de vorm van huiswerkbegeleiding.

Beginnen bij de basis

Somohardjo zegt desgevraagd dat het gaat om huiswerkbegeleiding voor leerlingen van de lagere school en het voj-onderwijs. In het eerste traject zal gestart worden met begeleiding van leerlingen van de lagere school.

Tijdens de ressortmeeting te Meerzorg in Commewijne afgelopen zondag heeft hij ook erkend dat wiskunde een struikelblok blijkt te vormen voor vele voj-scholieren. Daarom zal de partij ook aan dit vak de nodige aandacht besteden.

Investeren in kinderen

De locaties zijn reeds geïdentificeerd. De eenheidscentra annex distributiepunten van basisgoederen, die reeds door de PL zijn opgezet, zullen dienen als locatie waar de kinderen terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding.

In bijna elk ressort heeft de partij zo’n eenheidscentrum/distributiepunt. Dat maakt het voor de buurtkinderen gemakkelijker om de nodige ondersteuning te krijgen. “Het is een investering in onze kinderen, die later van ons zullen moeten overnemen”, legt de politicus uit.