fbpx

PL: moraal en ethiek terugbrengen in de politiek met kaalplukcontract

GFC NIEUWS- Met het kaalplukcontract wil de Pertjajah Luhur (PL) moraal en ethiek terugbrengen in de politiek.

De partij wil zoveel mogelijk voorkomen dat mensen ongestraft verraad plegen en a la dol overlopen met stemmen van het volk.

“Het gaat niet om het geld, dat willen we in feite niet hebben. We willen volk beschermen. Als je namens de PL bent gekozen en naar een andere partij gaat, maar je zetel netjes terug geeft aan het volk, dan hoef je helemaal niets te betalen.

“Maar wil je met die zetel naar een andere partij gaan, terwijl je namens de PL bent gekozen, dan zal het kaalplukcontract in werking treden, ja”, legt PL-voorzitter Paul Somohardjo desgevraagd uit.

Iedereen die op de kandidatenlijst van de rood-witte partij voorkomt, tekent dit contract, benadrukt de PL-voorman.

Het moment dat een gekozen volksvertegenwoordiger weggaat, moet die zijn of haar zetel teruggeven, anders treedt het kaalplukcontract in werking.

“De stem die volk geeft aan de PL, moet ook bij de PL blijven. Het volk heeft haar vertrouwen in ons gesteld en dan mag een gekozen volksvertegenwoordiger dit vertrouwen niet beschamen.”

Voor kandidaten die echter op voorkeursstemmen binnenkomen, geldt het kaalplukcontract niet. Deze volksvertegenwoordigers hebben immers bewezen dat het volk specifiek op hen heeft gestemd, verduidelijkt Somohardjo.

BEKIJK OOK
RBTP houdt drie vuurwapengevaarlijke verdachten aan

Volgens planning zullen alle PL-kandidaten op DNA, DR- en RR-niveau het contract tekenen op 4 april 2020.

Inmiddels is de partij van start gegaan met de evaluatie van haar kernen. Dat is het afgelopen weekend gebeurd in Nickerie.

Bij die gelegenheid werden tevens een jongeren-, vrouwen- en adviesraad geïnstalleerd, alsook een onderwijsraad.

Over het laatste zegt Somohardjo dat veel onderwijsgevenden in Nickerie zich bij de partij hebben aangesloten. Bovendien is onderwijs een van de prioriteitsgebieden van de PL.

Met de structuren van Nickerie is afgesproken dat in alle vijf ressorten van het rijstdistrict een eenheidscentrum annex distributiepunt basisgoederen zal worden opgezet.

Met de aansluiting van de Hindoestaanse moslims van Nickerie bij de partij is Somohardjo ervan overtuigd dat de tweede zetel binnen handbereik is.

De toetreding van deze nieuwe partijleden bevestigt bovendien dat de PL een nationale partij is, die open staat voor alle lagen en etniciteiten van de bevolking.

“Ons streven is om te werken aan een beter Nickerie, die bekend staat als de rijstschuur van ons land en ons volk voorziet van een basisvoedsel”, aldus de PL-voorzitter.