fbpx
PL: moraal en ethiek terugbrengen in de politiek met kaalplukcontract

GFC NIEUWS- Met het kaalplukcontract wil de Pertjajah Luhur (PL) moraal en ethiek terugbrengen in de politiek.

De partij wil zoveel mogelijk voorkomen dat mensen ongestraft verraad plegen en a la dol overlopen met stemmen van het volk.

“Het gaat niet om het geld, dat willen we in feite niet hebben. We willen volk beschermen. Als je namens de PL bent gekozen en naar een andere partij gaat, maar je zetel netjes terug geeft aan het volk, dan hoef je helemaal niets te betalen.

“Maar wil je met die zetel naar een andere partij gaan, terwijl je namens de PL bent gekozen, dan zal het kaalplukcontract in werking treden, ja”, legt PL-voorzitter Paul Somohardjo desgevraagd uit.

Iedereen die op de kandidatenlijst van de rood-witte partij voorkomt, tekent dit contract, benadrukt de PL-voorman.

Het moment dat een gekozen volksvertegenwoordiger weggaat, moet die zijn of haar zetel teruggeven, anders treedt het kaalplukcontract in werking.

“De stem die volk geeft aan de PL, moet ook bij de PL blijven. Het volk heeft haar vertrouwen in ons gesteld en dan mag een gekozen volksvertegenwoordiger dit vertrouwen niet beschamen.”

Voor kandidaten die echter op voorkeursstemmen binnenkomen, geldt het kaalplukcontract niet. Deze volksvertegenwoordigers hebben immers bewezen dat het volk specifiek op hen heeft gestemd, verduidelijkt Somohardjo.

Volgens planning zullen alle PL-kandidaten op DNA, DR- en RR-niveau het contract tekenen op 4 april 2020.

Inmiddels is de partij van start gegaan met de evaluatie van haar kernen. Dat is het afgelopen weekend gebeurd in Nickerie.

Bij die gelegenheid werden tevens een jongeren-, vrouwen- en adviesraad geïnstalleerd, alsook een onderwijsraad.

Over het laatste zegt Somohardjo dat veel onderwijsgevenden in Nickerie zich bij de partij hebben aangesloten. Bovendien is onderwijs een van de prioriteitsgebieden van de PL.

Met de structuren van Nickerie is afgesproken dat in alle vijf ressorten van het rijstdistrict een eenheidscentrum annex distributiepunt basisgoederen zal worden opgezet.

Met de aansluiting van de Hindoestaanse moslims van Nickerie bij de partij is Somohardjo ervan overtuigd dat de tweede zetel binnen handbereik is.

De toetreding van deze nieuwe partijleden bevestigt bovendien dat de PL een nationale partij is, die open staat voor alle lagen en etniciteiten van de bevolking.

“Ons streven is om te werken aan een beter Nickerie, die bekend staat als de rijstschuur van ons land en ons volk voorziet van een basisvoedsel”, aldus de PL-voorzitter.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…