fbpx

PL kondigt voordracht vrouwelijke presidentskandidaat aan

Indien de Pertjajah Luhur (PL) voldoende zetels haalt en de goedkeuring heeft van haar partijstructuren en de partijen met wie zij mogelijk zal samenwerken, dan zal zij bij de komende verkiezingen een vrouwelijke presidentskandidaat voordragen.

Dit heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo aangekondigd tijdens een door duizenden bezochte manifestatie in het district Wanica op zaterdag 9 maart.

Volgens de PL-voorman hebben vrouwen in verschillende landen in de wereld getoond sterke leiders te zijn. Ook in Suriname is het de hoogste tijd om een kundige en integere vrouw voor de hoogste positie in het land voor te dragen.

Somohardjo was bijzonder tevreden over de opkomst. Alle drieduizend gehuurde stoelen waren bezet, terwijl heel veel mensen nog stonden. Tegenover de aanwezigen zei de politicus dat het zeer belangrijk is dat partijen gaan samenwerken. Deze samenbundeling is noodzakelijk om af te rekenen met het desastreus beleid van de huidige regering.

BEKIJK OOK
Winkeliers Saramacca en Coronie kunnen geen inkoopnota’s overleggen tijdens ECD-controle

De PL-voorzitter adviseerde het volk om bij de komende verkiezingen absoluut niet te stemmen op de NDP, maar elke andere partij die op dezelfde golflengte zit als de PL en een goede toekomst wil voor haar kinderen en kindskinderen.

Diverse sprekers hebben in hun toespraak aandacht geschonken aan Internationale Dag van de Vrouw, maar ook aan de armoede die steeds verder om zich heen grijpt, alsook de perikelen binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en op economisch en monetair vlak, die allemaal reden geven tot ernstige bezorgdheid.

Tot de sprekers behoorden onder anderen PL-parlementariërs Ingrid Karta-Bink van Commewijne en William Waidoe van Nickerie.