fbpx

PL installeert zes kernen in Domburg

GFC NIEUWS-De Pertjajah Luhur (PL) heeft zondagavond zes kernen in Domburg geïnstalleerd.

In eerste instantie zouden er vier kernen worden geïnstalleerd, maar de mensen waren zo enthousiast, dat het aantal is toegenomen.

PL-voorzitter Paul Somohardjo was bijzonder blij dat ondanks alle misleidingen en verleidingen de mensen van Domburg bereid zijn om zitting te nemen in een PL-kern.

De PL-voorzitter beseft dat de kernen geen makkelijke taak zullen hebben. Hij hield de nieuwbakken kernleden voor dat ze mogelijk morgen al benaderd kunnen worden door anderen om de overstap te doen. Zij zullen wellicht worden verleid met pakketten, functies en posities. Maar wie toehapt, is volgens Somohardjo verloren.

De PL-voorzitter wees voorts op het belang van een crisisplan om de ontwikkeling van het volk ter hand te nemen. Ongeacht wie president wordt, belangrijk is dat een nationaal ontwikkelingsplan moet worden uitgevoerd.

Somohardjo hekelde de situatie in het land en zei dat het niet zo door kan gaan. Mensen krijgen een salaris, maar alles is duur. Mensen worden afhankelijk gemaakt van een pakket.

De politicus riep de mensen op om zich niet tot bedelaars te laten maken door de regering. Hij bedoelde met bedelaars niet alleen de mensen die op straat hun hand ophouden voor een kwartje of een SRD, maar in feite ook alle anderen die moeten bedelen om een voedselpakket of om hun baan of positie te behouden. Zo zijn er ambtenaren, die niet aan politieke activiteiten willen meedoen, omdat zij bang zijn voor rancuneuze maatregelen.

De PL-voorzitter riep de mensen op om hun waardigheid niet te verliezen en te vechten voor daadwerkelijke inspraak bij het opstellen en uitvoeren van beleid. Ook gaf hij de mensen mee om zich niet te laten verdelen.

In dit kader wees hij op het belang van de eenheidsmanifestatie, die op vrijdag 9 augustus wordt gehouden bij het openluchtmuseum te Nieuw-Amsterdam. “Verdeeldheid breekt, eenheid maakt macht,” aldus Somohardjo.