fbpx
PL heropent hoofdwinkel te Beekhuizen

GFC NIEUWS- Eén van de fundamenten van de Pertjajah Luhur (PL) is de sociale kracht. De voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, geeft aan dat met de heropening van de hoofdwinkel op het terrein van de PL te Beekhuizen, na de verkiezingen van 25 mei de eerste stap is gezet om invulling hieraan te geven.

De politieke organisatie had een pauze ingelast in afwachting op de formele uitslag en het bindend doen verklaren van de verkiezingsresultaten. De roep naar goedkopere basislevensmiddelen is heel groot onder de burgers. De heropening vindt plaats op zondag 28 juni.

De Surinaamse samenleving is heel hard getroffen door de Covid-19-maatregelen, waarbij ook de prijzen in de winkels voor de eerste levensbehoeften drastisch zijn verhoogd. Somohardjo geeft aan dat, gezien de huidige omstandigheden, de PL alles in het werk stelt om de burgers tegemoet te komen door de producten iets goedkoper te verkopen dan in de winkels. De prijzen zullen op basis van de inkoopprijs verkocht worden. De PL neemt geen enkele winstmarge in acht. Wat voor de partij telt, is dat het leed van de burgers enigszins wordt verlicht in deze financieel moeilijke tijd.

Somohardjo geeft aan dat de hoofdwinkel ook zal fungeren als distributiecentrum. Geleidelijk aan zal gekeken worden om wederom de PL-eenheidscentra in de verschillende districten te bevoorraden en toegankelijk te maken voor een ieder. De bedoeling is dat de politieke partij in afwachting op stabilisatie van de valutakoersen opnieuw met importeurs zal onderhandelen over de bevoorrading van haar eenheidscentra.

Behalve levensmiddelen kan men bij de hoofdwinkel ook terecht voor groente en fruit. Somohardjo zegt hiermee een afzetmarkt te creëren voor landbouwers die hun producten niet kwijt kunnen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…