fbpx

PL heropent hoofdwinkel te Beekhuizen

GFC NIEUWS- Eén van de fundamenten van de Pertjajah Luhur (PL) is de sociale kracht. De voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, geeft aan dat met de heropening van de hoofdwinkel op het terrein van de PL te Beekhuizen, na de verkiezingen van 25 mei de eerste stap is gezet om invulling hieraan te geven.
De politieke organisatie had een pauze ingelast in afwachting op de formele uitslag en het bindend doen verklaren van de verkiezingsresultaten. De roep naar goedkopere basislevensmiddelen is heel groot onder de burgers. De heropening vindt plaats op zondag 28 juni.
De Surinaamse samenleving is heel hard getroffen door de Covid-19-maatregelen, waarbij ook de prijzen in de winkels voor de eerste levensbehoeften drastisch zijn verhoogd. Somohardjo geeft aan dat, gezien de huidige omstandigheden, de PL alles in het werk stelt om de burgers tegemoet te komen door de producten iets goedkoper te verkopen dan in de winkels. De prijzen zullen op basis van de inkoopprijs verkocht worden. De PL neemt geen enkele winstmarge in acht. Wat voor de partij telt, is dat het leed van de burgers enigszins wordt verlicht in deze financieel moeilijke tijd.
Somohardjo geeft aan dat de hoofdwinkel ook zal fungeren als distributiecentrum. Geleidelijk aan zal gekeken worden om wederom de PL-eenheidscentra in de verschillende districten te bevoorraden en toegankelijk te maken voor een ieder. De bedoeling is dat de politieke partij in afwachting op stabilisatie van de valutakoersen opnieuw met importeurs zal onderhandelen over de bevoorrading van haar eenheidscentra.
Behalve levensmiddelen kan men bij de hoofdwinkel ook terecht voor groente en fruit. Somohardjo zegt hiermee een afzetmarkt te creëren voor landbouwers die hun producten niet kwijt kunnen.

BEKIJK OOK
BOG biedt mogelijkheid tot gratis gele koortsvaccinatie