fbpx

PL gaat voor verkiezingswinst

GFC NIEUWS- De Pertjajah Luhur (PL) gaat voor verkiezingswinst om daarmee een beter Suriname te kunnen verwezenlijken. Van buiten uit is de partij niet te breken.

Dat kwam donderdagavond naar voren tijdens een dankdienst in verband met de 21ste verjaardag van de partij.

Ondanks alle tegenslagen heeft de partij zich staande weten te houden. Sterker nog, de partij is uitgegroeid tot een van de grootste politieke partijen in Suriname.

De partij is opgericht op 5 december 1998 en bestond gisteren precies 21 jaar. Het verjaardagsfeest wordt zaterdag 7 december groots gevierd. Tegelijkertijd zal er een bijzondere partijraadsvergadering worden gehouden en alle adspirant-kandidaten op DNA-niveau worden gepresenteerd aan de samenleving.

Een van de hoogtepunten in de afgelopen 21 jaar is de invulling van het voorzitterschap van het hoogste College van Staat: PL-voorzitter Paul Somohardjo werd voor een periode van vijf jaar gekozen als voorzitter van De Nationale Assemblee. Dankbaarheid dat de partij dergelijke hoogtepunten heeft kunnen bewerkstelligen voerde dan ook de boventoon tijdens de dankdienst.

In zijn gebed heeft Nasier Eskak, tevens ondervoorzitter van de partij, de Almachtige gevraagd om de partij te beschermen tegen jaloezie en afgunst. Hij zei dat volgens een religieuze overlevering er twee soorten van mensen zijn.

BEKIJK OOK
Illegaal jachtgeweer waarmee vader zoon doodschoot in beslag genomen door politie

De eerste groep bestaat uit mensen die door de Almachtige voorzieningen zijn geschonken, welke worden ingezet om een rechtvaardig doel te verwezenlijken.

De andere groep bestaat uit personen die door de Almachtige gezegend zijn met kennis, op basis waarvan zij anderen onderwijzen. “Ik hoop dat u tot die groep behoort. We gaan de Almachtige ook vragen om ons te leiden op de weg naar succes en ons te behoeden tegen alle vormen van kwaad”, sprak Eskak.

Op diverse momenten heeft de partijleiding gevraagd een eenheid te vormen. Een volk zonder saamhorigheid en eensgezindheid zal immers geen vooruitgang kennen.

PL-voorzitter Somohardjo heeft ook te kennen gegeven zich voor te bereiden om aan de jongere generatie over te dragen. Hij heeft meermalen gezegd dat de verkiezingen van 2020 de laatste zullen zijn waaraan hij zal meedoen.

Hij zal daarna de partij niet abrupt verlaten, maar als coach adviezen blijven geven. “Met of zonder mij, de partij moet voortbestaan”, geeft hij aan.