fbpx
PL brengt ode aan vrouwen met Men’s Cook Out

GFC NIEUWS- Als ode aan de vrouw hebben mannelijke aspirant-kandidaten en structuren van de Pertjajah Luhur (PL) vandaag, Internationale Dag van de Vrouw, gekookt voor alle vrouwelijke bezoekers.

De vrouwen werden verwend met heerlijke gerechten, die varieerden van pindasoep, guleh, pom en pastei tot krabben, kwikwi, zoetzure vis en vissenkuit. Daarnaast konden zij plantjes, huishoudelijke spullen en basisgoederen kopen voor veel minder dan de kostprijs. Bovendien konden zij genieten van verschillende culturele optredens zoals Jaran Kepang.

Er bestond zelfs de mogelijkheid voor vrouwen om een pedicure behandeling te doen voor de helft van de normale prijs. “Het was boven verwachting”, zegt een zichtbaar tevreden PL-voorzitter Paul Somohardjo over het grote aantal bezoekers dat de partijcentra te Beekhuizen, Moengo en Nickerie heeft aangedaan.

In de gezellige drukte die er heerst, wordt toch even stil gestaan bij de moeilijke financiële situatie waarin Suriname verkeert. Voor vrouwen is het nu, meer dan ooit tevoren, een grote uitdaging om elke dag een voedzame maaltijd op tafel te zetten en de kinderen met een broodje naar school te sturen, zegt PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink.

De steeds stijgende koersen maken het haast onmogelijk om het huishoudbudget goed in te plannen, maar ook het bouwen of uitbreiden van een woonhuis wordt steeds meer een droom en steeds minder werkelijkheid.

Het is daarom erg belangrijk dat vrouwen hun partners en kinderen praten om hen ervan bewust te maken dat zij moeten kiezen voor beleid dat hun ontwikkelingskansen vergroot. Zij zouden volgens het DNA-lid niet moeten gaan voor een regering die het volk verder verarmt, zoals nu het geval is.

PL-topper Amina Pardi, oud-ambassadeur en internationaal gespecialiseerd in ondernemerschap, drukt alle Surinaamse vrouwen op het hart om de moed erin te houden. Zij heeft ondanks de financiële crisis nog steeds het vertrouwen dat er betere tijden komen.

Pardi gaat met internationale en nationale financiële experts na op welke wijze de koopkrachtpositie van burgers, in het bijzonder die van vrouwen, verbeterd kan worden. Er is een uitgebreid actieplan opgesteld om de armoede in Suriname op structurele wijze een halt toe te roepen.

“Veel vrouwen bevinden zich momenteel helaas in een zeer benarde financiële positie en kunnen nauwelijks hun hoofd boven water houden. Maar ik heb het vertrouwen dat er verbetering zal komen. Vrouwen, geef de hoop niet op”, aldus Pardi.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)