fbpx

PL brengt massa op de been bij 129 jaar Javaanse Immigratie

GFC NIEUWS- De Pertjajah Luhur (PL) heeft bij de viering van 129 jaar Javaanse Immigratie een enorme massa op de been gebracht.

Honderden mensen hebben de diverse activiteiten op het terrein van het Open Luchtmuseum te Nieuw-Amsterdam bijgewoond.

De bezoekers hebben zich tegoed gedaan aan vele culinaire lekkernijen, ondertussen genietend van culturele optredens die werden aangeboden door de Indonesische, Indiase en Chinese ambassades.

Reeds bij de ingang werden de mensen verwelkomd door gamelanmuziek en een jaran kepang optreden.

Binnen genoten ze onder meer van een awasa dans, een kotomisie show, anklong en londa ke naach. Jong en oud bewegen op de tonen van diverse populaire muziekformaties.

Voorzitters en vertegenwoordigers van diverse bevriende politieke partijen spraken een felicitatieboodschap uit.

Een zeer tevreden PL-voorzitter Paul Somohardjo stelde dat de eenheidsmanifestatie een bijzonder groot succes was.

De partij heeft bewezen dat zij ondanks alle aanvallen overeind is gebleven en juist is gegroeid. De PL gaat bij de komende verkiezingen daarom voor meer dan tien zetels. Die zullen de partij in staat moeten stellen om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een daadwerkelijke ontwikkeling van het land.

BEKIJK OOK
Man opgepakt voor belediging president

Somohardjo maakte duidelijk dat in tegenstelling tot de PL, de NDP slechts regeermacht wil verwerven om haar voorzitter te beschermen bij een veroordeling in de 8 decemberkwestie.

Volgens de PL-voorzitter gaat het op verschillende fronten niet goed in het land. Zo is het triest gesteld met de gezondheidszorg, waar dienstverleners worden geconfronteerd met achterstallige betalingen en burgers steeds vaker zelf moeten betalen voor hun medicijnen, ook al zijn zij verzekerd bij het SZF.

Somohardjo noemde ook de vele corruptieschandalen die door de regering in de doofpot worden gestopt.

Daarnaast zijn de vele beloften die door de NDP zijn gedaan, niet of nauwelijks nagekomen. “Voorbeelden zijn de trein van ergens naar nergens, de fly-overs en de 18.000 beloofde woningen.”