fbpx

“PL bewijst sociale kracht met eenheidscentra”

GFC NIEUWS- De Pertjajah Luhur (PL) bewijst haar sociale kracht met de eenheidscentra annex distributiepunten die zij opzet.

De partij heeft in verschillende districten al een aantal van deze centra opgezet. Zij dienen als een hotspot voor de kernleden, die zoveel mogelijk met elkaar in contact zullen zijn.

“Bij een hotspot heb je verbinding met internet en kun je met de hele wereld in contact staan. En zo ook moeten deze centra functioneren. We hebben het dan niet over een internetverbinding, maar een verbinding tussen de kiezers en de partij Pertjajah Luhur. En in een later stadium, wanneer de kandidaten al bekend zijn, ook de verbinding tussen de kiezers en de aanstaande kandidaten van de Pertjajah Luhur”, geeft PL-ondervoorzitter Nasier Eskak aan.

PL-voorzitter Paul Somohardjo is bijzonder tevreden over de vlotheid waarmee de eenheidscentra/distributiepunten worden opgezet.

Zondag werd aan de Trisnoweg te Meerzorg opnieuw een eenheidscentrum opgezet. Tegelijkertijd heeft Somohardjo de kern Trisnoweg geinstalleerd.

“Het enthousiasme is groot. Ik ben net gebeld door kernen van Domburg, die ook zo een centrum willen hebben”, illustreert Somohardjo de grote vraag.

De voorzitter van de PL benadrukt dat de partij helemaal geen winst maakt. “Wij subsidiëren zelf de vrachtkosten. Het is wel belangrijk dat de kernleden er op toezien dat de centra goed worden beheerd. Wat wij willen is het volk zoveel mogelijk helpen, maar wij rekenen er ook op dat een ieder zijn verantwoordelijkheden kent, zodat de zaak een continuïteit heeft. Daarom zeg ik aan alle kernen, de kernleden en bestuursleden, dat zij verantwoordelijk zijn voor de zorg van de goederen en ontvangst van de gelden.”

BEKIJK OOK
Rotavirus verwekker virale gastro-enteritis uitbraak in Suriname

De PL-voorman legt uit dat een zodanig systeem wordt gehanteerd, dat goederen die niet verkocht worden weer terug gehaald worden en de daaropvolgende week teruggebracht worden, totdat alles uiteindelijk verkocht is. Op die manier blijft niets onnodig lang liggen en kunnen alle centra evenredig worden voorzien. Elke winkel krijgt een basispakket tot een bepaald bedrag.

“En naarmate de belangstelling groter is, moeten we aanvullen. Je weet: PL is de sociale kracht. Dat is de kracht van de partij. En het onderhoud door de kernen zorgt ervoor dat er een zekere continuïteit is”, aldus Somohardjo.