fbpx

PL bereidt Pamuda festival en congres voor jongeren voor

De Pertjajah Luhur (PL) houdt op 6 oktober een Pamuda festival speciaal voor en door jongeren van de partij. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt daar bewust voor te hebben gekozen, niet om etnisch bezig te zijn, maar om de Javaanse cultuur onder met name de jongeren te helpen behouden.

Pamuda betekent jongeren en voor deze naam is gekozen omdat de Pamuda in Indonesië in staat waren geweest om de koloniale overheersers uit het land te verdrijven. Het is ook de Pamuda-beweging geweest die de Indonesische presidenten Soekarno en Soeharto heeft doen bedanken. Pamuda-jongeren hebben volgens Somohardjo durf en moed en zijn er trots op deel uit te maken van de Pamuda-beweging.

Over de leeftijdsgroep van de jongeren zijn er volgens de PL-voorzitter wat discussies geweest. Uiteindelijk is besloten om personen in de leeftijdscategorie 16 – 35 jaar te rekenen tot jongeren. De partij is thans druk doende truitjes te bedrukken met aan de voorzijde het logo van de PL en Pamuda en aan de achterkant een slagzin, zoals “Ik ben jong en ik wil meer …”.

OOK INTERESSANT
Foodbasketproject moet armoedebestrijding stimuleren

Somohardjo legt uit dat dit “meer” moet betekenen “meer ontwikkeling”, “meer onderwijs” en “meer banen”. Eén van de gebouwen op het partijterrein aan de Mangrovestraat wordt ter beschikking gesteld van de Pamuda-Club, waar jongeren kunnen deelnemen aan diverse educatieve activiteiten en zich ook kunnen vermaken. Behalve dat er een kantoor met bibliotheek zullen worden ingericht, hebben de jongeren de beschikking over internet.

Tijdens het Pamuda festival zal er eveneens een jongerencongres worden gehouden, waar naar verwachting minstens 500 jongeren aan zullen deelnemen. Met de kernen en structuren is afgesproken dat elk district minstens 50 jongeren zal voordragen voor deelname aan het congres. Daarnaast zullen alle bevriende partijen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het congres. Een panel van deskundigen zal de discussies leiden; aan de leden van dit panel zal ook worden gevraagd de jongeren verder te begeleiden.