fbpx
PL belegt spoedvergadering over ondersteuning protesten

De Pertjajah Luhur (PL) heeft voor vanavond haar structuren voor een spoedvergadering bijeen geroepen. Onderwerp van bespreking zijn de protestacties, die thans worden gevoerd voor onder meer het terugdraaien van de verhoogde brandstofprijzen.

Parlementariër tevens voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Salam Somohardjo, heeft aangegeven dat de oppositie reeds bijeengekomen is om de protestacties te bespreken. Hij stelde dat eenieder de gevolgen van de verhoogde brandstofprijzen voelt.

“Elkaar alleen maar verwijten wie wel of niet op de NDP heeft gestemd helpt nu niet. Nu is het belangrijk dat we uit deze moeilijke situatie moeten komen. Het water stijgt ons tot de lippen. En aan de kantlijn staan en niets doen is geen optie”, aldus Somohardjo.

De PL-voorzitter heeft in de afgelopen periode de diverse kernen in de verschillende districten bezocht om de actuele situatie in het land te bespreken. Zo heeft hij met de structuren in Nickerie reeds voeling gehouden.

Gisteren was het de beurt van Wanica. Niet alleen de verhoogde brandstofprijzen, maar ook de steeds stijgende prijzen van andere goederen en diensten zijn aangekaart. Voor rijst van 5 kilo die enige tijd terug nog geen SRD 10 kostte, wordt nu SRD 24,50 betaald. Voor een blikje bruine bonen moet nu maar liefst SRD 11 worden betaald.

Veel mensen komen niet meer uit met hun geld. De komende periode blijft de PL met haar structuren in alle districten in overleg om te bespreken hoe uit deze moeilijke situatie te komen.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…