fbpx
Pistolen voor de klas in Florida voortaan officieel toegestaan

Redactie GFC Nieuws — De wet die leerkrachten in de Amerikaanse staat Florida toestaat wapens te dragen in de klas, is formeel aangenomen. Onderwijzers mogen, als hun schooldistrict daar ook mee accoord gaat, gewapend voor de klas staan.

Met de nieuwe maatregel wil Florida schietpartijen als op de Marjorie Stoneman Douglas High School in Parkland voorkomen. In februari werden daar 17 personen doodgeschoten.

Onderwijsgevenden die gewapend voor de klas willen staan, moeten een psychiatrisch onderzoek ondergaan en 144 uur training van de politie volgen.

Eerder mochten functionarissen die niet voor de klas staan, zoals coaches en counselors, reeds een wapen op school dragen.

Een groot deel van de onderwijzers in Florida heeft aangegeven dat zij van plan zijn zich op te geven voor de vuurwapentraining.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…