fbpx

Pilot GLO-brodenproject binnenkort van start

GFC NIEUWSREDACTIE- Het GLO-brodenproject 2023 gaat op 1 maart van start in Suriname.

Dit project is een initiatief van de frst lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, samen met de overheid en wordt uitgevoerd door Breadelicious N.V.

In totaal zullen veertig GLO-scholen in de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca en Commewijne dagelijks voorzien worden van 4000 broden, beleg en drank.

Het doel van dit project is om de leerlingen die om welke reden dan ook geen brood kunnen meenemen naar school, dagelijks te voorzien van een broodje.

Het pilotproject loopt van 1 maart 2023 tot en met 10 mei 2023, maar het is de bedoeling dat het gecontinueerd wordt. Vrijdag heeft er een infosessie plaatsgevonden met de schoolleiders van de geselecteerde scholen.

“Wij hebben ook de berichten gevolgd dat kinderen zonder brood naar school gaan en hebben direct aan de bel getrokken. Het voorstel is in augustus 2022 ingediend en initieel zou dit project op 1 oktober 2022 starten, maar de goedkeuring ervan heeft wat langer op zich laten wachten en door tussenkomst van de president is het gelukt. We kunnen nu eindelijk starten.” Zo liet de first lady aan de schoolleiders weten.

OOK INTERESSANT
Aangetroffen stoffelijke resten waarschijnlijk van 27-jarige vermiste man

Dit brodenproject is ingericht naar inzichten van de presidentsvrouw. “Geen vooraf belegde broodjes, de kinderen krijgen de broden individueel verpakt in een luchtdichte verpakking met het voorverpakt beleg, en die mogen ze zelf beleggen. Voor mij is het belangrijk dat de broden vers blijven en de hygiëne gegarandeerd is, want wat ik niet wil voor mezelf, wil ik ook niet voor de kinderen”, benadrukte zij.

In totaal zullen zeven bakkerijen, die verdeeld zijn over vijf districten, zorgen voor het bakken van de broden. Deze worden voorgesneden, verpakt en voorzien van beleg en een smeerstokje.

De broden worden dagelijks vóór de eerste pauze geleverd. De scholen worden ook voorzien een gezonde drank, melk of vers Surinaams sap, voor deze leerlingen.