fbpx

Pilaar Coppenamebrug aangevaren

Omstreeks 21.30 uur zaterdagavond kwam een duwboot met daarop 3 pontons met houtblokken, tegen een pilaar van de brug over de Coppenamerivier aangevaren. Daardoor kwamen twee van de pontons vast te zitten tussen twee van de brugpilaren. Op dat moment was het laagwaterstand op de rivier.

Bij hoogwaterstand zijn de twee pontons door de kapitein van de duwboot verwijderd tussen de pilaren, waarna hij die aanmeerde langs de rivier niet ver van de marinebasis van het Nationaal Leger.

Op een gegeven moment is een van de pontons op drift geraakt waarna die tegen twee vaartuigen van het leger is aangekomen. Die aanvaring heeft schade aangericht aan de vaartuigen van het leger. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de kapitein van de duwboot hoogstwaarschijnlijk niet had gevaren in de vaargeul van de rivier. Het gevolg daarvan was dat hij met zijn boot en pontons tegen de pilaren van de brug aankwam.

BEKIJK OOK
Petronas Suriname doneert pati√ęntenmonitoringssysteem aan 's Lands Hospitaal

De plaatselijke politie onderzoekt deze zaak in nauwe samenwerking met de Militaire Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname(MAS). De duwboot met pontons is eigendom van een particulier bedrijf.