fbpx
Pharmport viert 15-jarig bestaan met samenleving

GFC NIEUWS- Pharmport bestaat op 4 november 15 jaar en geeft terug aan de maatschappij. Klanten van het bedrijf kunnen de hele maand november in aanmerking komen voor 15% korting op alle producten in het assortiment.

Het bedrijf staat bekend om haar herbale producten zoals de Keling Pil en de Tolak Angin, maar ook vanwege haar Vitamine C.

Het bedrijf is ook de alleenvertegenwoordiger van Moderne Insuline in Suriname en neemt deze af van topfabrikant Novo Nordisk. De audits, waarvan de meest recente in oktober, zijn tot nu toe succesvol doorstaan. Dat wil zeggen dat het bedrijf een heel goed coachingsysteem heeft en de kwaliteit van de insulineproducten waarborgt, vanaf de fabriek tot in haar magazijn tot de klant zelf, in dit geval de apotheek. Die strenge regels worden ook gehanteerd bij de opslag en distributie van andere producten, waarvoor vereist is dat ze tussen 2 en 8 graden Celsius bewaard moeten worden. Voor de herbale producten gelden er minder strenge eisen. De meesten moeten op kamertemperatuur of onder 25 graden Celsius bewaard worden.

Gezondheid gaat voor

Pharmport maakt deel uit van de Intermed Bedrijvengroep. Het zijn units die allemaal te maken met gezondheid of een gezonde levensstijl. Bekende zusterbedrijven zijn Diapura, DiaBetre, Intermed Caribe, MDC en Clevia Park. Elk van deze bedrijven is opgericht vanuit de behoefte om een bestaand maatschappelijk probleem te helpen oplossen. Pharmport is ontstaan in een periode dat er geen verpakte geneesmiddelen in Suriname voorhanden waren. Het bedrijf streeft er daarom naar om hierin verandering te brengen. Voorverpakte geneesmiddelen in bijvoorbeeld een kartonnen doosje met een bijsluiter verminderen de kans dat het medicijn wordt beïnvloed door onder andere de hoge luchtvochtigheid in Suriname.

Delen met de samenleving

De verjaardagsactie van Pharmport geldt overigens alleen voor de herbale producten en andere medische gebruiksartikelen en – vanwege ethische redenen – niet voor de geneesmiddelen. Via diverse radiostations en de facebookpagine van het bedrijf worden giveaways en pakketjes gedeeld met de samenleving. Wie een vraag over het bedrijf of de producten goed beantwoordt, komt in aanmerking voor pakketten bestaande uit onder meer bloedglucosemeters, bloeddrukmeters, herbale pastilles, Tolak Angin roll om, afslank herbals, Myolaxin smeersels, Vitamine C 1000 mg bruis en herbal, mond- en neuskapjes en/of handsanitizers.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.