fbpx

Pharmport viert 15-jarig bestaan met samenleving

GFC NIEUWS- Pharmport bestaat op 4 november 15 jaar en geeft terug aan de maatschappij. Klanten van het bedrijf kunnen de hele maand november in aanmerking komen voor 15% korting op alle producten in het assortiment.
Het bedrijf staat bekend om haar herbale producten zoals de Keling Pil en de Tolak Angin, maar ook vanwege haar Vitamine C.
Het bedrijf is ook de alleenvertegenwoordiger van Moderne Insuline in Suriname en neemt deze af van topfabrikant Novo Nordisk. De audits, waarvan de meest recente in oktober, zijn tot nu toe succesvol doorstaan. Dat wil zeggen dat het bedrijf een heel goed coachingsysteem heeft en de kwaliteit van de insulineproducten waarborgt, vanaf de fabriek tot in haar magazijn tot de klant zelf, in dit geval de apotheek. Die strenge regels worden ook gehanteerd bij de opslag en distributie van andere producten, waarvoor vereist is dat ze tussen 2 en 8 graden Celsius bewaard moeten worden. Voor de herbale producten gelden er minder strenge eisen. De meesten moeten op kamertemperatuur of onder 25 graden Celsius bewaard worden.
Gezondheid gaat voor
Pharmport maakt deel uit van de Intermed Bedrijvengroep. Het zijn units die allemaal te maken met gezondheid of een gezonde levensstijl. Bekende zusterbedrijven zijn Diapura, DiaBetre, Intermed Caribe, MDC en Clevia Park. Elk van deze bedrijven is opgericht vanuit de behoefte om een bestaand maatschappelijk probleem te helpen oplossen. Pharmport is ontstaan in een periode dat er geen verpakte geneesmiddelen in Suriname voorhanden waren. Het bedrijf streeft er daarom naar om hierin verandering te brengen. Voorverpakte geneesmiddelen in bijvoorbeeld een kartonnen doosje met een bijsluiter verminderen de kans dat het medicijn wordt beïnvloed door onder andere de hoge luchtvochtigheid in Suriname.
Delen met de samenleving
De verjaardagsactie van Pharmport geldt overigens alleen voor de herbale producten en andere medische gebruiksartikelen en – vanwege ethische redenen – niet voor de geneesmiddelen. Via diverse radiostations en de facebookpagine van het bedrijf worden giveaways en pakketjes gedeeld met de samenleving. Wie een vraag over het bedrijf of de producten goed beantwoordt, komt in aanmerking voor pakketten bestaande uit onder meer bloedglucosemeters, bloeddrukmeters, herbale pastilles, Tolak Angin roll om, afslank herbals, Myolaxin smeersels, Vitamine C 1000 mg bruis en herbal, mond- en neuskapjes en/of handsanitizers.

BEKIJK OOK
Training voor Paranen tot gecertificeerde lassers