Pg ingeschakeld om uitspraken bisschop Meye te onderzoeken

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft procureur-generaal Roy Baidjnath Panday ingeschakeld tegen bisschop Steve Meye.

Er gaan berichten rond als zou de minister proberen om Meye een kopje kleiner te maken vanwege diens ongezouten commentaar op de COVID-19-maatregelen. Meye zei in één van zijn online-diensten dat regeringsautoriteiten het plan van de duivel uitvoeren door kerken dicht te houden onder het mom van een toename van coronagevallen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid die zich gekwetst voelt over uitspraken gedaan door de kerkleider heeft de pg ingeschakeld om onderzoek te doen naar zijn uitspraken.

In De Nationale Assemblee heeft ABOP-parlementariër Edgar Sampie de bezorgdheid van de Christelijke gemeenschap overgebracht, die zou willen weten of er inderdaad een complot in de maak is om Meye uit te schakelen.

Ramadhin was heel kort in zijn reactie. “De bisschop weet wat hij heeft gedaan. Ik heb slechts gebruik gemaakt van mijn bevoegdheden binnen de democratie om de procureur-generaal te vragen onderzoek te doen naar uitlatingen die zijn gedaan en schadelijk zijn voor samenleving; onwaarheden over de minister van Volksgezondheid. De procureur-generaal is verder belast met de zaak. Ik wacht rustig af.”

Overige berichten