fbpx

Pg geeft opdracht tot onderzoek handelen minister Hoefdraad

GFC NIEUWS- Nu het Openbaar Ministerie (OM) formeel een onderzoek is gestart naar het handelen van de minister van Financiën inzake het overschrijden van het leningenplafond, is het essentieel dat dit onderzoek niet wordt belemmerd, benadrukt de VHP.

De VHP roept de NDP daarom op het voorstel tot wijziging van de Wet op de Staatsschuld in te trekken.

Conform artikel 131 van de Grondwet is inmenging in een lopend strafrechtelijk onderzoek niet toegestaan. Doorgaan met de behandeling van het wetsvoorstel moet dan ook gezien worden als ongeoorloofde inmenging en aantasting van de rechtstaat.

De VHP-fractie, die bij de procureur-generaal (pg) aangifte had gedaan tegen minister Hoefdraad, kreeg dinsdag een afschrift van het verzoek van de pg aan hoofd van afdeling Fraude en Economische Delicten van de politie, waarin de pg opdracht geeft tot een onderzoek naar minister Hoefdraad van financiën, op “verdenking van overtreden van het leningen plafond ex artikel 3a van de Wet op de Staatsschuld”.

BEKIJK OOK
Shafier B. niet de veroorzaker van dodelijke aanrijding met worstman

De VHP betreurt het dat de regering het zover heeft laten komen dat een juridische gang nodig is om naleving van de wet te realiseren.

Constructieve inbreng van de oppositie en deskundigen zijn continue genegeerd wat heeft geleid tot een onverantwoorde schuldenlast. Deze last is door de regering afgewenteld op de schouders van het volk. Voor de VHP is dat onaanvaardbaar.

Het stemt de partij goed te zien dat de rechtstaat en in deze het OM nog onafhankelijk kunnen functioneren en kijkt uit naar de bevindingen van het onderzoek.