fbpx

PG bezoekt Command Center Safe City

Procureur Generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft een bezoek gebracht aan het Command Center van het Safe City project. Dit bezoek is als voorloper op de launch van het Safe City project op 28 december.

De pg zegt bijzonder onder de indruk te zijn van de manier waarop alle diensten samen zijn gebracht met het oog op het zo efficiënt en effectief mogelijk inspelen op calamiteiten. Hij zegt dat in gevallen van criminaliteit de medewerkers vanuit het Command Center de diensten in het veld zo snel mogelijk kunnen voorzien van informatie.

“Dit komt ook handig uit voor het opsporen van gepleegde strafbare feiten, om te kunnen weten wat zich heeft afgespeeld. Ook kan met behulp van het Command Center meer gezorgd worden voor de openbare ordehandhaving. Indien er calamiteiten zijn kunnen de ordediensten heel snel op de locatie aanwezig zijn om maatregelen treffen. De vluchtroutes kunnen concreet doorgespeeld worden aan de politie-eenheden in het veld.”

BEKIJK OOK  Wayana Inheemsen kampen ook met wateroverlast

Lothar Redan, projectmanager van het Safe City-project, zegt dat politie, brandweer en medewerkers van de Spoedeisende Hulp zijn speciaal getraind om te kunnen werken met de apparatuur en hoe de afhandeling van gevallen zal moeten geschieden. Daarbij heeft centraal gestaan het zo efficiënt en effectief mogelijk aansturen van het werk. “Dit videomonitoringssysteem zal een wezenlijke bijdrage moeten leveren aan het terugdringen van criminaliteit.”(GFC)