fbpx

PFM-training voor jonge economen

Het ministerie van Financiën leidt een groep van 10 jonge economen, de meesten recent afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, op voor de diverse taken op macro-fiscaal en economisch beleid van het ministerie. De groep is gestart met de Public Financial Management (PFM) training door Joy ten Berge.

De hoofdconcepten van PFM zijn hen bijgebracht, maar ook de kneepjes van het praktijkgebeuren bij het ministerie.

Op de diverse onderdelen van PFM hebben ook andere managers van het ministerie uitleg gegeven over de stand van zaken, de uitdagingen maar ook de oplossingsmodellen. Zodoende is het jong kader alvast ingewijd geworden in zowel de theorie als de praktijk van onderwerpen zoals de begrotingsvoorbereiding en begrotingsuitvoering, liquiditeitsbeheer en financiering, financiële management rapportage, interne en externe controles en publieke verantwoording.

BEKIJK OOK
Binnen korte tijd weer gaspistool tijdens tassencontrole bij minderjarige leerling ontdekt

Het ministerie van Financiën wenst hoogopgeleid kader nuttig in te zetten en verdere training en vaardigheden bij te brengen. Verwacht wordt dat de nieuwe aanwerving met plezier en kwalitatieve inzet binnenkort al zal kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ons land en de economie.