Peuter overleden door verstikking in hete auto speelde met andere kinderen buiten

GFC NIEUWSREDACTIE- De 1-jarige peuter Sion Tamka is op 23 september vermoedelijk door verstikking komen te overlijden.

De politie van Latour in Suriname kreeg van het Command Center de melding dat op een adres in het ressort Latour een peuter bewusteloos was aangetroffen in een voertuig.

De wetsdienaren koersten naar het adres, maar werden onderweg door de familieleden gestopt die het kindje intussen per eigen gelegenheid afvoerden naar de SEH.

Onder politiebegeleiding werd de SEH aangedaan. De dienstdoende artsen verleenden de eerste hulp, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

Volgens het onderzoek was de grootmoeder samen met haar kleinkinderen thuis. Twee hunner waren binnenshuis, terwijl de drie anderen waaronder Sion buiten speelden.

Op een gegeven moment gingen twee van de kinderen naar binnen. Toen de grootmoeder opmerkte dat Sion er niet bij was, ging zij samen met de andere kinderen op zoek naar hem.

In een voertuig dat hermetisch afgesloten was, troffen zij de 1-jarige peuter roerloos aan. Het vermoeden bestaat dat Sion op een onbewaakt moment in het voertuig ging en het portier niet meer kon openen.

Het ontzielde lichaam van Sion is inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.