Peuter doodgestoken en in oven verbrand door oma

Een 48-jarige grootmoeder wordt in de Amerikaanse staat Mississippi vervolgd voor de moord op haar kleindochter. Het kind werd maandagavond met steekwonden teruggevonden in een hete oven.

Royalty Marie Floyd werd gevonden door een broer van haar oma, die onmiddellijk de politie inschakelde. Zij zou vandaag, op 17 oktober, 21 maanden oud worden.

De peuter woonde bij haar oma Carolyn Jones. De moeder, Veronica Jones, woonde elders.

Zij begon op dezelfde dag nadat zij van de moord hoorde een inzamelingsactie op GoFundMe voor de uitvaart van haar kind.

 

Op de crowdfundingwebsite wordt met verbazing gereageerd op het volgens sommigen te hoge bedrag dat wordt opgehaald, anderen vinden het vreemd dat de moeder de tegenwoordigheid van geest had om de inzameling te starten.

Toen aan Veronica Jones werd gevraagd wat zij dacht dat er was gebeurd, zei ze: “Ik weet alleen dat mijn moeder mijn dochter heeft neergestoken en haar in de oven heeft gezet en haar heeft gekookt. Mijn moeder was geen gewelddadig persoon. Ze was dol op Royalty en ze behandelde Royalty altijd als een prinses. Mijn moeder was duidelijk niet zichzelf.”

Onderzoek moet nog uitwijzen of het kind is overleden aan de steekwonden, of door de verbranding in de oven.

De politie heeft geen idee wat Jones tot haar afschuwelijke daad heeft gedreven. Een rechter bepaalde haar borgtocht op een half miljoen dollar.