Pertjajah Luhur overtuigd van drie zetels in Paramaribo

De Pertjajah Luhur (PL) is er van overtuigd dat zij tijdens de verkiezingen van 2020 minstens drie zetels in Paramaribo zal halen. “Laten we nu werken aan het installeren van kernen en ons werk voortzetten. We zijn klaar voor de strijd. Gi mi a okasi fu klar’ a wroko”, was de boodschap van PL-voorzitter Paul Somohardjo zaterdagavond tijdens de Opo Yari meeting van de partij in The Hut.

Bij die gelegenheid werden tevens twee kernen geïnstalleerd, te weten kern Weg naar Zee en kern Welgelegen, Kwatta & omgeving. Somohardjo zei dat de NDP de PL wil breken. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan en werkt samen met partijleden aan het installeren en herinstalleren van kernen, teneinde de hoofdbestuursverkiezingen van december dit jaar vlot te laten verlopen.

In dat kader riep hij alle leden en sympathisanten op om zich bij de dichtstbijzijnde kern of het partijgebouw te registreren en hun lidmaatschapskaart af te halen.

“HVB is niet onze tegenstander. De NDP is onze tegenstander. We zijn overtuigd dat HVB opgenomen zal worden in de NDP, zoals toentertijd het geval was met Oesman Wangsabesari en zijn KTPI Nieuwe Stijl”, bracht de voorzitter de aanwezigen in herinnering.

Verschillende sprekers benadrukten dat de PL altijd de verkiezingen heeft gewonnen. Maar de partij is een paar keer verraden geworden. Dat was onder meer het geval na de verkiezingen van 1996, toen de Pendawa Lima een aantal zetels haalde en daarna door Mohamed Kasto, Waldi Nain en Raymond Sapoen werden verraden.

Ook werd verwezen naar het verraad van 2010 verraad, toen twee leden van de Abop bij de verkiezing tot parlementsvoorzitter geheel tegen de afspraken in op Jennifer Geerlings-Simons stemden en niet op Somohardjo.

In tegenstelling tot wat sommigen denken is niet PL een verrader, maar is juist de PL verraden, ook door haar eigen leden. “Laten we daarvoor waken. Help ons de partij te zuiveren. Niets is zo pijnlijk als je zoveel in iemand hebt geïnvesteerd en die persoon pleegt verraad”, zei PL-voorzitter Somohardjo.

Hoofdbestuursleden Ingrid Karta-Bink en Andy Atmodimedjo hielden de aanwezigen voor dat de verkiezingsstrijd van 2020 een harde strijd zal worden. Zij riep de aanwezigen op om elkaar te ondersteunen bij de werkzaamheden naar de verkiezingen toe. “We gaan ervoor strijden om in 2020 te overwinnen en verbetering in ons leven te brengen. We gaan werken voor verbetering, voor u, voor onze kinderen en voor onze kindskinderen”, hield ze de mensen voor.

Partijgenoot Atmodimedjowees erop dat het niet goed gaat in het land, maar toch wordt alles goed gesproken. Hij verwees naar de staking van ziekenhuispersoneel en de continue stijging van de Euro, die vandaag de dag als bijna SRD 10,- is.

Atmodimedjo is er trots op dat ondanks de vele aanvallen op PL de partij nog steeds overeind staat. “PL is een rots in de branding”, sprak hij vol overtuiging. Hij riep jongeren en ouderen in de partij op om samen te werken. Als kersverse voorzitter van kern Weg naar Zee sprak George Tarsa zijn kernleden en partijleden bemoedigend toe.(GFC)

Overige berichten