fbpx
Facebook Pagelike Widget

Pertjajah Luhur heeft Moestadja altijd goed behandeld

Soewarto Moestadja, gewezen ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), is altijd goed behandeld geworden door de partij. Hij kon een ministerspost krijgen, maar was hier niet tevreden mee. Moestadja wilde persé als DNA-kandidaat in Paramaribo gepositioneerd worden. Echter was dat vanwege zijn fysieke gesteldheid niet mogelijk.

Dit heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo vanmorgen gezegd tijdens een persconferentie. Somohardjo legde uit dat het parlementair werk niet alleen inhoudt dat je verbaal sterk moet zijn. Het vereist ook dat je als volksvertegenwoordiger zwaar het veld in moet gaan.

Zeker in deze verkiezingstijd is het noodzakelijk dat DNA-kandidaten intensief campagne voeren, wat lichamelijk veel vereist. Somohardjo maakte duidelijk dat daar rekening mee is gehouden. Aan Moestadja werd daarom voorgehouden dat hij een andere positie – een ministerspost – zou worden toebedeeld.

“We wilden hem alles geven wat hij wilde, tot zelfs een ministerschap. We hebben hem nooit onheus behandeld. Integendeel, we hebben hem zelfs direct het ondervoorzitterschap van de PL gegeven toen hij als D21 toetrad tot de PL,” zei Somohardjo.

Alle ondersteuning

Hij bracht in herinnering dat de partij het voor Moestadja had opgenomen toen president Bouterse hem vanwege zijn ziekte wilde vervangen op Binnenlandse Zaken. De partij heeft zich toen op het standpunt gesteld dat indien Moestadja vervangen zou worden, de partij zich met alle ministers en parlementariërs zou terugtrekken.

De PL-partijvoorzitter vindt het daarom jammer dat het toch is uitgelopen tot het vertrek van Moestadja. Hij had tot het laatste moment gehoopt dat zaken uitgepraat zouden kunnen worden. Het vertrek van Moestadja betekent zeker een verlies, maar is niet als zodanig schadelijk voor de partij.

Somohardjo verzekerde de pers dat de PL over ijzersterke kandidaten beschikt. Ook heeft hij geen moment spijt gehad van de kandidatuur van Mike Noersalim in Paramaribo. Noersalim staat op nummer 14 van de V7-lijst in Paramaribo, de plek die Moestadja graag had willen hebben. Echter bleek dat Moestadja geen draagvlak had binnen de partij voor wat betreft deze positie.

Voor de DNA-kandidatuur waren er vijf personen voorgedragen, onder wie Noersalim en Moestadja. Na de stemming bleek het merendeel van de structuren voor Noersalim te hebben gekozen. Dat is met Moestadja gecommuniceerd, die zich er niet bij heeft kunnen neerleggen.

Overstap NDP

De PL-voorzitter merkte verder op dat men er verzekerd van kan zijn dat Moestadja richting NDP koerst. Hij sprak van een scenario. De komende periode zal de gewezen PL-ondervoorzitter de overstap maken naar NDP.

Moestadja heeft het zich erg aangetrokken dat hij geen DNA-kandidaat is geworden en belandde hierdoor in het ziekenhuis. Daar heeft Somohardjo hem nog opgezocht en heeft Moestadja aangegeven voorlopig te zullen rusten. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis bleek hij thuis bezoek te hebben gehad van president Desi Bouterse. Zelf is Moestadja ook bij de president thuis geweest.

Hierna kwam de geruchtenmachine op gang: Moestadja werd voorzien van een chauffeur en lijfwachten en zijn huishuur is voor ettelijke jaren betaald. Somohardjo zei er begrip voor te hebben dat Moestadja zekerheid wil hebben over zijn financiële positie, maar hij is niet gedragen door de top en het veld voor wat betreft de DNA-kandidatuur. “We blijven vrienden, maar de waarheid moet gezegd worden,” aldus Somohardjo, die Moestadja veel succes toewenste met zijn politieke carrière.

Gepasseerd station

De PL-voorzitter maakte duidelijk dat na deze persconferentie de kwestie-Moestadja een gepasseerd station is. De partij gaat door met haar verkiezingsactiviteiten en is samen met haar V7-partners op schema.

Somohardjo gaf een overzicht van de verschillende massameetings en activiteiten. Zo start de Copa Pertjajah aanstaande zondag en vindt op zondag 3 mei de eerste V7 massameeting plaats in Nickerie.

Een groots evenement is de Youth Adventure op 16 mei te White Beach, waarvoor jongeren van alle districten zijn gemobiliseerd.

Ook in Marowijne, Wanica, Brokopondo, Sipaliwini en de overige districten zijn diverse activiteiten gepland.

De laatste V7 massameeting vindt plaats te Grun Djari.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…