fbpx

“Personen zonder mond- en neusbedekking komen niet in onze bussen”

GFC NIEUWS- Personen die geen mond- en neusbedekking dragen en zich niet willen houden aan de aangekondigde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus zullen niet worden toegelaten in de bussen.

Leden van de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) rijden vanaf maandag 6 juli weer. Behalve een tariefaanpassing naar SRD 4, die in het weekend bekend gemaakt zal worden, onderstreept voorzitter John Mahadewsing, dat de gemeenschap zich moet houden aan de regels.

De bushouders hebben geen uitweg en hebben besloten weer te rijden, vanwege inkomstengebrek. Sinds het wegvallen van het openbaar vervoer in maart van dit jaar hebben de bushouders geen inkomen, zegt hij.

Maar niet alle bushouders zijn het eens met het besluit van de PLO om de diensten te hervatten. Gesteld wordt dat er geen officiële bekendmaking is gekomen vanuit het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie, waarin gewag wordt gemaakt van een verhoging van het bustarief. Ook vindt men het onverantwoord om te rijden, vanwege het toenemend aantal coronagevallen.

Overige berichten