Personen van BvB Saramacca- Leiding ook terecht bij BvB Jarikaba

Personen die ingeschreven staan op het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Saramacca- Leiding kunnen voortaan ook op het BvB Saramacca- Jarikaba terecht om hun Bevolkingsregister (BR) stukken af te halen.

Deze informatie geeft Dennis Menso, waarnemend directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

Het ministerie heeft de verzoeken die reeds enige tijd vanuit de samenleving zijn gedaan in overweging genomen en in het verlengde daarvan dit besluit genomen. “De mensen kunnen nog steeds op het BvB Wanica- Leiding terecht, om hun Burgerlijke Stand (BS) en Bevolkingsregister (BR) stukken aan te vragen”, benadrukt Menso.

BvB Jarikaba is een tijdelijke voorziening voor degenen die wegens een of andere reden niet naar het BvB Leiding kunnen gaan voor het aanvragen van hun stukken.

De BR-documenten die ook op het BvB Jarikaba kunnen worden aangevraagd zijn: Uittreksels, Nationaliteitsverklaringen, Attestatie de Vita, aanvragen van Akten en Rijbewijs uittreksels.

“Waar mogelijk, kunnen belanghebbenden ook aanvragen: Paspoort, Gezinsuittreksels en een Burgerlijke Staat. Administratief moet in voorkomende gevallen eerst verificatie plaatsvinden alvorens de ambtenaren voor de laatste drie opgesomde BR-stukken de aanvragen kunnen opnemen, vandaar mijn opmerking ‘waar mogelijk’”, zegt de waarnemend directeur van het CBB.

Overige berichten