fbpx
Personen van BvB Saramacca- Leiding ook terecht bij BvB Jarikaba

Personen die ingeschreven staan op het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Saramacca- Leiding kunnen voortaan ook op het BvB Saramacca- Jarikaba terecht om hun Bevolkingsregister (BR) stukken af te halen.

Deze informatie geeft Dennis Menso, waarnemend directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

Het ministerie heeft de verzoeken die reeds enige tijd vanuit de samenleving zijn gedaan in overweging genomen en in het verlengde daarvan dit besluit genomen. “De mensen kunnen nog steeds op het BvB Wanica- Leiding terecht, om hun Burgerlijke Stand (BS) en Bevolkingsregister (BR) stukken aan te vragen”, benadrukt Menso.

BvB Jarikaba is een tijdelijke voorziening voor degenen die wegens een of andere reden niet naar het BvB Leiding kunnen gaan voor het aanvragen van hun stukken.

De BR-documenten die ook op het BvB Jarikaba kunnen worden aangevraagd zijn: Uittreksels, Nationaliteitsverklaringen, Attestatie de Vita, aanvragen van Akten en Rijbewijs uittreksels.

“Waar mogelijk, kunnen belanghebbenden ook aanvragen: Paspoort, Gezinsuittreksels en een Burgerlijke Staat. Administratief moet in voorkomende gevallen eerst verificatie plaatsvinden alvorens de ambtenaren voor de laatste drie opgesomde BR-stukken de aanvragen kunnen opnemen, vandaar mijn opmerking ‘waar mogelijk’”, zegt de waarnemend directeur van het CBB.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.