Personen die veel meer scheten laten mogelijk depressief

GFC NIEUWSREDACTIE- Depressieve mensen hebben meer kans om scheten te laten, zich opgeblazen te voelen en andere maagproblemen te hebben, blijkt uit een studie.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met meer gas zich vaker depressief of angstig voelen, meldt Whats New 2Day.

Britse onderzoekers probeerden tot op de bodem uit te zoeken hoe vaak winderigheid en andere gasgerelateerde symptomen in de bevolking voorkomen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arts onthult waarom je nooit een scheet moet inhouden (video)

Ze ondervroegen bijna 6.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Mexico gedurende 24 uur over hun problemen en hun geestelijke gezondheid in de afgelopen week.

Als meest voorkomende klacht meldden 81 procent van de volwassenen dat ze die dag minstens één scheet hadden gelaten. Een gemiddelde persoon laat 5 tot 15 keer per dag scheten.

Daarna werd genoemd: gerommel in de maag (60 procent), boeren (58 procent) en slechte adem (48 procent).

Andere veel voorkomende symptomen waren winderigheid (47 procent), een gezwollen buik (40 procent) en een opgeblazen gevoel (38 procent).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Getrouwde vrouw verdient meer dan US$4000 per maand door te puffen

Naast winderigheid werden deelnemers aan de enquête de afgelopen zeven dagen ook gevraagd naar hun geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn.

De wetenschappers merkten op dat hoe meer scheten mensen lieten zij ook hogere niveaus van stress, angst en depressie hadden.

Frequent scheten laten kan een teken van depressie zijn. Wetenschappers hebben een verband gevonden tussen gasachtige symptomen en een slechte geestelijke gezondheid in een wereldwijde studie met bijna 2.000 Britten.

Dit zou kunnen betekenen dat een slechte geestelijke gezondheid de gasvormige problemen veroorzaakte, of omgekeerd, waarbij de schaamte of zorgen van mensen over hun winderigheid hun mentale welzijn beïnvloedden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER