fbpx
Personen die illegalen onderdak bieden strafbaar

GFC NIEUWS- Personen die aan illegalen in ons land onderdak bieden, zullen gestraft worden.

Er zijn mensen die de maatregelen in het kader van de partiële lockdown en de regels in verband met de sluiting van de grenzen omzeilen en overtreden.

Zowel hoofdinspecteur Humphrey Naarden als kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) benadrukten dat er sancties gelden tegen personen die onderdak bieden aan illegalen of deze transporteren.

“Je pleegt sowieso een strafbaar feit als je aan een illegale hand- en spandiensten verleent”, waarschuwt kolonel Slijngard. Volgens hoofdinspecteur Naarden is de wet duidelijk. “Je mag niet huisvesten en niet vervoeren”.

Naarden legt uit dat op basis van de wet bootslieden die illegaal mensen vervoerden in overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering zijn gesteld.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)