Personeelsleden Isoper roepen hulp assembleelid Kensenhuis in

GFC NIEUWS-Vijftien personeelsleden van Isoper, een contractor die werkzaamheden verricht bij de Staatsolie maatschappij, hebben een petitie ingediend bij assembleelid Patrick Kensenhuis.

Op 18 juni heeft de groep geprobeerd om bij de leiding aan te kaarten wat twee jaar terug aan hun is beloofd, namelijk een verhoging van 25 procent. De directie wilde hierover echter niet praten en zij kregen een ontslagbrief.

Uiteindelijk is voor 6 personen bij Arbeidsinspectie ontslag aangevraagd om dringende reden. De werknemers vinden dat er geen onderscheid moet worden gemaakt en geven aan dat zij willen werken.

Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemers Bond, zegt dat gekozen is voor parlementariƫr Kensenhuis omdat hij arbeiders een goed hart toedraagt, lange tijd werkzaam is geweest bij het ministerie van Arbeid en trekker is geweest van verschillende arbeidswetten.

Bovendien is Kensenhuis ook enige tijd arbeidsinspecteur geweest. Aan de volksvertegenwoordiger is gevraagd om een bemiddelende rol te vervullen en zijn invloed aan te wenden zodat de groep weer aan de bak komt.

De volksvertegenwoordiger heeft aangegeven deze kwestie heel serieus te nemen en zal vanuit zijn positie proberen om tot een oplossing te komen.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...