fbpx
Personeel SLM wil duidelijkheid over voortbestaan maatschappij

GFC NIEUWS- Personeelsleden van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) willen duidelijkheid van minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) over het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij.

Ruim 100 medewerkers zijn vandaag onder leiding van de bond getogen naar het hoofdkantoor van TCT.

Het personeel werd de afgelopen week door de bond opgeroepen om maandag massaal naar het hoofdkantoor te gaan en van de leiding te eisen dat er duidelijkheid wordt gegeven over de gehuurde Boeing die nog niet gecertificeerd kan worden door de Civil Aviation & Safety Authority Suriname (CASAS), waardoor het toestel nog niet kan vliegen.

De maatschappij loopt hierdoor inkomsten mis en driegt hierdoor failliet te gaan.

Volgens de bond en het personeel kan de certificering van de Boeing 777-200ER door onbekende redenen maar niet plaatsvinden.

De directie van CASAS heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.