fbpx

Personeel Legoland dirigeert jongen in rolstoel, 5, om te lopen

GFC NIEUWS- Personeel van het pretpark Legoland dirigeerde een vijfjarige gehandicapte jongen om eerst enkele stappen te lopen, voordat hij op een glijbaan mocht.

Zijn moeder, Joanna Brett, zegt dat ze wilde huilen om de manier waarop haar zoon Sebastian, die een grote motorische achterstand heeft, werd behandeld in het themapark in Windsor, Engeland.

Ze beweert dat de jongen moest bewijzen dat hij tenminste ‘drie stappen’ kon lopen om zo aan te tonen dat hij veilig geëvacueerd zou kunnen worden bij een calamiteit. Dit maakt onderdeel van hun evacuatieplan.

De jongen moest uiteindelijk de opdracht twee keer uitvoeren, terwijl zijn moeder hem vasthield en eenieder naar hem keek.

BEKIJK OOK
Wegomlegging nabij Fort Zeelandia vanwege 8 decemberproces

Uiteindelijk mocht hij op de glijbaan, maar was hij daarna opmerkelijk de hele dag stil en volgens zijn moeder getraumatiseerd.

Joanna heeft het incident doorgespeeld aan de leiding. Een woordvoerder bood zijn verontschuldiging namens het bedrijf aan en zei dat het bedrijf het heel nauw neemt met de veiligheid van een ieder die het park bezoekt. Hij geeft toe dat er minimale vereisten zijn voor personen met een beperking.