fbpx

Personeel JusPol krijgt training genderaangelegenheden

Afdelingshoofden en personeel van het ministerie van Justitie en Politie worden getraind in genderaangelegenheden. De training is een samenwerking van het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) en het Bureau Vrouwen- en kinderbeleid van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol).

“Het ministerie van Justitie en Politie is waar men bezig is met wetten en regelgeving en het is belangrijk dat gender wordt geïncorporeerd in het werk van dit ministerie”, zegt trainer Melissa Deel van BGA.

De training is onderdeel van een awareness project van BGA. Het personeel op het hoofdkantoor van Binnenlandse Zaken beet de spits af. Er wordt onder andere duidelijk gemaakt wat gender, gendergelijkheid en gelijkwaardigheid inhouden. Inmiddels zijn het ministerie van Sport en Jeugdzaken, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Defensie aan de beurt gekomen.

OOK INTERESSANT
Andrew Tate en broer Tristan mogen naar huis, krijgen huisarrest

Geeta Harpal, coördinator van het Bureau Vrouwen- en kinderbeleid van het ministerie van JusPol, zegt dat de training erin moet resulteren dat het ministerie een gendergevoelig beleid zal voeren. De afdelingen Delinquentenzorg, Forensische en Maatschappelijke Zorg, het Parket, het Hof van Justitie en Personeelszorg hebben onlangs aan de training deelgenomen.

Verder wordt met de deelnemers ook de list of issues voor het Cedaw-dialoog behandeld. De list of issues is een document waarmee het landenrapport van Suriname over de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen (Cedaw) wordt aangescherpt.(GFC)