Personeel EZ wil vervanging minister Walden, ze is de slechtste minister ooit

GFC NIEUWSREDACTIE- Het personeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname vraagt in een brief aan president Chandrikapersad Santokhi om minister Saskia Walden te vervangen.

Zij zijn het reilen en zeilen op het ministerie beu. In de brief wordt opgemerkt dat vanaf het ministerie bestaat, Walden gekenmerkt kan worden als de slechtst functionerende minister ooit op het ministerie.

“De maat is nu echt vol. Bij enkele afdelingen is er zelf op geproost om een 2022 zonder minister Walden te hebben. Zo erg is het er aan toe op het ministerie”.

“Ondanks de verschillende protestacties die zijn gevoerd en meerdere autoriteiten de minister hebben aangesproken, is zij toch niet veranderd wat haar werkattitude betreft”.

“De minister praat alsof haar intermenselijk gevoel heel hoog ligt, maar helaas kan dat een scoor krijgen van 0 of een negatief getal. De minister is zeer onbekwaam gebleken in het bekleden van deze functie”, wordt aangevoerd.

Het personeel haalt verder aan dat de minister vanaf haar aantreden in juli 2020, nooit een goede band heeft opgebouwd met hen.

De communicatie is zeer slecht te noemen.

Volgens de medewerkers blijkt de bewindsvrouw vertrouwensissues te hebben. Zij baseren dit op basis van adviezen, die de minister van de directeur of haar eigen aangestelde adviseurs krijgt die zij tot op heden niet heeft opgevolgd.

De medewerkers zijn het er niet eens dat de bewindsvrouw maar vier periodieken wil toekennen aan mensen die met pensioen gaan en langer dan 38 jaren hun krachten hebben gegeven.

Dat wil zeggen dat deze personen een vooruitgang van tussen de 70-90 SRD per maand zullen ontvangen.

De briefschrijvers maken zich er ook druk om dat de minister aan personeelsleden die een bachelor of master opleiding hebben behaald, maar 4 periodieken toekent.

Zij menen dat het volgens het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO) principe veel hoger moet zijn.

“De minister denkt waarschijnlijk dat de personeelsleden “junkies” zijn. Tot nog toe heeft de minister niets zinnigs gedaan op het ministerie”.

“Het personeel is totaal gedemotiveerd. Dit is te merken aan het hoger kader en andere medewerkers die wegtrekken van het ministerie. In 2021 heeft het ministerie de hoogste uitstroom ooit gekend,” benadrukken de ambtenaren in de brief.

De briefschrijvers zijn voornemens om binnenkort de ingang van het ministerie te barricaderen, zodat de minister het gebouw niet kan betreden. Het ministerie zal worden lamgelegd.