Personeel diverse zorginstellen blijft op 2 juli massaal thuis

GFC NIEUWSREDACTIE- Robby Naarendorp, voorzitter van de personeelsbonden bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), het Diakonessenhuis, het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en bij de BGVS, heeft het personeel opgeroepen om op 2 juli massaal thuis te blijven.

De bondsvoorzitter wil met deze actie afdwingen dat toezeggingen en arbeidsvoorzieningen worden nagekomen. Sinds vorig jaar trekt hij aan de bel. Bij al deze instellingen moet er een cao voor dit jaar worden gesloten.

De instituten binnen de RGD, die in alle districten werkt, zijn in de afgelopen tien jaar kapot gemaakt en is de dienst nu bijna 100% afhankelijk van de overheid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Woede en zorgen na overlijden 20 artsen die volledig gevaccineerd waren

Het SVZ en Diakonessenhuis zouden als particuliere ziekenhuizen zichzelf moeten bedruipen, maar kunnen dat niet. Voor hun inkomsten zijn ze grotendeels aangewezen op de ligdagtarieven, die al jaren niet zijn aangepast. Naarendorp stelt dat het ligdagtarief rond de SRD 500 is.

Naarendorp zegt dat de inkomsten van de ziekenhuizen steeds minder worden, nu ook ruimte vrijgemaakt moet worden voor Covid-19-opvang.

Hij merkt op dat hij steeds meer het gevoel krijgt dat deze ziekenhuizen stiefmoederlijk worden behandeld door het ministerie van Volksgezondheid.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten