Personeel Amazon ‘beluistert gebruikers tijdens seks’ via Alexa-spraakassistent

GFC NIEUWS-Apple kwam maandag in het nieuws, nadat bekend werd dat haar personeel via de App Siri gebruikers kan beluisteren.

In een vervolgbericht werd aangehaald dat behalve Apple ook Amazon via haar Alexa-spraakassistent geheime gesprekken kan beluisteren van gebruikers.

Deze informatie bevat geheime gesprekken tussen koppels over geld, maar ook koppels die seks bedrijven.

Beweerd wordt dat de informatie gebruikt wordt om het systeem te monitoren en bij te stellen.

Amazon zegt in een verklaring dat personeel dagelijks 1.000 Alexa-opnamen beluisteren om zo tegemoet te komen aan de wensen van de klant.

Amazon zegt veder: “Wij nemen het heel nauw met de veiligheid en privé-leven van onze klanten en gaan zeer secuur om met de informatie. Een fractie van de informatie van 1% van onze klanten wordt opgenomen met de bedoeling om de dienstverlening te optimaliseren.”

De opnames worden door werknemers van Amazon uitgeschreven en van commentaar voorzien. Daarna worden de data ingevoerd in de software om ervoor te zorgen dat Alexa spraak beter begrijpt en verwerkt.

Het Amazon-team luistert in verschillende landen naar opnames, waaronder in de Verenigde Staten, Costa Rica en Roemenië.

Amazon zegt geen misbruik van het systeem te tolereren. “Werknemers hebben geen directe toegang tot informatie waarmee gebruikers geïdentificeerd kunnen worden.” Daarnaast zegt het bedrijf informatie “zeer vertrouwelijk” te behandelen.

Overige berichten