fbpx
Personal branding belangrijker dan marketing

Zoals in de vorige delen van deze column reeds is aangegeven, zijn de meeste koopbeslissingen gebaseerd op vertrouwen, emoties en percepties die een bepaalde naam of persoon bij anderen creëren. Dit heeft met personal branding te maken. Verspil niet al je tijd en geld aan marketing & sales zonder maximaliseren van jouw brand.

In het privéleven, net als in het zakenleven, is branding effectiever, krachtiger en langer houdbaar dan marketing en sales. Brands zijn erg belangrijk en krachtig geworden.

Dit kan geïllustreerd worden aan de hand van de volgende data:

– De gemiddelde persoon in Noord Amerika wordt aan meer dan 3000 brand boodschappen per dag blootgesteld.
– Mensen zijn bereid 9 tot 12 procent hogere prijzen te betalen voor een brand wat zij kennen en vertrouwen, vergeleken met merken waarmee men niet bekend is.
– De brand Coca-Cola beslaat ongeveer de helft van de totale marktwaarde van de organisatie.

Branding is belangrijker dan marketing en sales. Er bestaat een verschil tussen deze drie activiteiten:

• – Marketing is presenteren. Het creëren van een markt door het verzenden van zorgvuldig samengestelde berichten via verschillende kanalen naar de doelgroep om zo bewustwording, sympathie en begrip te creëren. Het betreft het planten van het zaad voor sales door de klant te laten weten dat het product bestaat;

– Sales is overtuigen. Sales houdt het gebruik van vraagtactieken, luistervaardigheden en overtuigingskracht in, met het doel het publiek ervan te overtuigen dat zij niet zonder het product of dienst kan. Het is de manier waarop je de deal sluit, nadat de brand zijn werk heeft gedaan en branding voorbij weerstand tegen sales is gekomen;

– Branding is beïnvloeden. Het creëren van een brand identiteit welke bepaalde percepties, emoties en gevoelens in associatie brengt met de identiteit. Branding geschiedt vooraf aan marketing en sales. Zonder een sterke brand is marketing ineffectief en is sales vergelijkbaar met het slaan van je hoofd tegen een muur van weerstand tegen sales.

Branding is niet langer slechts een zaak voor organisaties. Er is een nieuwe trend “Personal Branding” ontstaan.

De reden hiervoor is:

1. De technologische revolutie heeft de structuur van de carrières van vandaag veranderd. Het was in het verleden zo dat je gedurende jouw gehele carrière voor één of twee organisaties werkte. Vandaag de dag zullen we allemaal vier tot acht verschillende banen of carrières hebben in ons leven. Personal branding is van belang voor carrièreontwikkeling en is een effectief carrière instrument, doordat het helpt te definiëren wie je bent, waar je voor staat en wat je uniek, speciaal en anders maakt;

2. De verandering in de manier waarop we communiceren. Internet heeft ons allen gepromoveerd tot de positie van uitgever. Email, nieuwsgroepen, prikborden, blogs en online netwerken en discussiegroepen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn) stellen ons allen in staat te leren, netwerken en blootstelling te krijgen voor onze zaken en onszelf.

Mensen wensen zaken te doen met personen die men kent of met personen waarvan men voelt dat ze betrouwbaar zijn, met personen met wie men een bepaalde verbintenis voelt en aan wie men zich kan relateren. Wanneer je online een bekend, vriendelijk en consistente aanwezigheid en brand bent, zal men het gevoel krijgen jou te kennen en zal men eerder geneigd zijn zaken met je te doen. Daarom is personal branding ook van belang voor de ontwikkeling van jouw organisatie.

Zeker in dit post-Enron tijdperk, waarin organisaties het symbool voor hebzucht, fraude en corruptie zijn geworden, is personal branding belangrijker geworden dan corporate branding; ‘Omdat men personen eerder vertrouwt dan organisaties zijn klanten op zoek naar een persoonlijke en intieme ervaring met iemand die zijn diensten op hen toespitst, personen kunnen eerder verantwoordelijk gesteld worden dan organisaties, personen hebben meer te verliezen dan organisaties en personen trekken zich zaken meer aan dan organisaties. Dus “size doesn’t matter” ’.

Goed en deskundig zijn in jouw werkveld is niet voldoende. Het is tijd om serieuze inspanning te gaan steken in het ontdekken van jouw talenten, passie en jouw authentieke droom en ontwikkelen van aan authentieke personal brand. Je kunt de perceptie van de markt over jouw personal brand vormen door jouw unieke sterktes, waarden en persoonlijkheid te definiëren, dit op een opwindende en overtuigende manier te delen met anderen en jouw brand continue te cultiveren. Het is iets wat je kunt ontwikkelen en managen, wat essentieel is voor jouw succes in het leven.

Hubert Rampersad, de internationale personal branding guru die momenteel wereldwijd furore maakt, verzorgt op 1 april 2017 een masterclass hierover op de United Business Fair en gaat je meenemen op de journey towards a successful authentic personal brand.

Hij komt speciaal voor deze gelegenheid op verzoek van United even naar Suriname. Registratie geschiedt in volgorde van binnenkomst. Hij gaat tijdens deze beurs ook zijn twee nieuwste Amerikaanse boeken “Authentic Personal Branding for Real Estate Agents” en “Authentic Governance For Banks” voor het eerst in Suriname lanceren.

Zijn training fee is op aandringen van United relatief laag gehouden vanwege de economische situatie in het land, namelijk 300 SRD.

Registratie kan via 400336/8503221 en [email protected](GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…