fbpx
Facebook Pagelike Widget

Persconferentie COVID-19 Managementteam verplaatst naar Congreshal

GFC NIEUWS-In navolging van de door de regering opgevoerde veiligheidsmaatregelen in het kader van de COVID-19 crisis heeft het Nationaal COVID-19 Managementteam ook maatregelen getroffen om zijn persontmoetingen en de informatievoorziening aan de samenleving op een veilige manier te laten plaatsvinden.

Hierbij zijn diverse voorstellen, gedaan door de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) en individuele mediawerkers, meegenomen.

Met ingang van maandag 30 maart 2020 wordt de reguliere persconferentie verplaatst naar de Congreshal aan het Onafhankelijkheidsplein. De veiligheidsmaatregelen die bij het betreden van de Congreshal in acht moeten worden genomen zijn: handreiniging, temperatuurmetingen en het houden van twee meter afstand (social distancing). De media wordt voorzien van de live feed van de persconferentie en hoeft dus geen eigen audiovisuele apparatuur mee te nemen.

De regering heeft per zaterdag 28 maart 2020 de veiligheidsmaatregelen in het kader van de COVID-19 crisis opgevoerd om ‘community spread’ van het virus te voorkomen. Ook de internationale veiligheidsvoorschriften zijn verscherpt, met onder meer: het aanhouden van twee meter afstand (social distance), voortdurend reinigen van de handen en het vermijden van kleine, gesloten, gekoelde ruimten voor groepsactiviteiten.

Het is gedurende de partiële lockdown tussen 20.00 uur en 06.00 uur toegestaan mediawerkzaamheden te verrichten, met toestemming van het NCCR. Registratie kan via: [email protected]

Het Nationaal COVID-19 Managementteam stelt het zeer op prijs dat de media bijdraagt aan de informatievoorziening naar het publiek. “Speciale dank aan de SVJ. Bestrijden van COVID-19 is een nationale zaak. Wij moeten het samen doen ter bescherming van elkaar en ons geliefd land Suriname.”

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…