Persconferentie COVID-19 Managementteam verplaatst naar Congreshal

GFC NIEUWS-In navolging van de door de regering opgevoerde veiligheidsmaatregelen in het kader van de COVID-19 crisis heeft het Nationaal COVID-19 Managementteam ook maatregelen getroffen om zijn persontmoetingen en de informatievoorziening aan de samenleving op een veilige manier te laten plaatsvinden.
Hierbij zijn diverse voorstellen, gedaan door de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) en individuele mediawerkers, meegenomen.
Met ingang van maandag 30 maart 2020 wordt de reguliere persconferentie verplaatst naar de Congreshal aan het Onafhankelijkheidsplein. De veiligheidsmaatregelen die bij het betreden van de Congreshal in acht moeten worden genomen zijn: handreiniging, temperatuurmetingen en het houden van twee meter afstand (social distancing). De media wordt voorzien van de live feed van de persconferentie en hoeft dus geen eigen audiovisuele apparatuur mee te nemen.
De regering heeft per zaterdag 28 maart 2020 de veiligheidsmaatregelen in het kader van de COVID-19 crisis opgevoerd om ‘community spread’ van het virus te voorkomen. Ook de internationale veiligheidsvoorschriften zijn verscherpt, met onder meer: het aanhouden van twee meter afstand (social distance), voortdurend reinigen van de handen en het vermijden van kleine, gesloten, gekoelde ruimten voor groepsactiviteiten.
Het is gedurende de partiële lockdown tussen 20.00 uur en 06.00 uur toegestaan mediawerkzaamheden te verrichten, met toestemming van het NCCR. Registratie kan via: [email protected]
Het Nationaal COVID-19 Managementteam stelt het zeer op prijs dat de media bijdraagt aan de informatievoorziening naar het publiek. “Speciale dank aan de SVJ. Bestrijden van COVID-19 is een nationale zaak. Wij moeten het samen doen ter bescherming van elkaar en ons geliefd land Suriname.”

Overige berichten