fbpx

Periode Bouterse definitief voorbij in Suriname, de kracht is er niet meer

INGEZONDEN- De periode Desi Bouterse in Suriname is definitief voorbij.

Allen die nog hoop hadden op een nieuwe coalitiepolitieke episode van het voormalig staatshoofd moeten er nu van doordrongen worden dat dit geen werkelijkheid meer zal worden. Het blijft een droom!

Het is duidelijk dat er nog veel personen achter de charismatische voorzitter van de NDP staan en zeggen er zeker van te zijn dat hij ooit weer aan de macht komt. Een deel denkt dat dit zelfs eerder dan 2025 zal plaatsvinden omdat er volgens hen vervroegde parlementsverkiezingen zullen worden gehouden.

Maar dit is allemaal wishful thinking, ijdele hoop!

De voormalige president lijkt er zelf niet zoveel zin meer in te hebben! Hij schijnt bij voorkeur te kiezen voor een rustige oude dag zonder alle stress die het regeren van een probleemland als Suriname oplevert. Een ieder met een scherpziend oog kan beamen dat de kracht en motivatie bij hem er niet meer is.

BEKIJK OOK
De Zeker Is Zeker Family Speurtocht is terug na 3 jaren

Ook lijkt de NDP geen goed alternatief te hebben om de plek van Bouterse in te nemen. Hoewel velen de voormalige VP Ashwin Adhin zien als een opkomende leider.

Adhin bezit inderdaad veel bijzondere kwaliteiten maar het is nog de grote vraag of hij in staat is om de NDP- kar te trekken.  Ik waag dat te betwijfelen. De NDP zal nog lange tijd buiten het machtscentrum blijven.

Hoe dan ook, de periode Desi Delano Bouterse binnen de Surinaamse coalitiepolitiek is definitief voorbij. Game over! Tenzij er heel gekke dingen in ons land gaan gebeuren.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Ingezonden| Een krachtige president?