fbpx
Facebook Pagelike Widget

Perica krijgt elektriciteit

GFC NIEUWS- De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft maandag een aanvang gemaakt met de uitbreiding van haar elektriciteitsnetwerk om de bewoners van Perica in Marowijne te voorzien van elektriciteit.

Deze bewoners ontberen reeds decennia lang een adequate energievoorziening. Momenteel wordt middels een dieselgenerator slechts een klein deel van de leefgemeenschappen aldaar voorzien van elektriciteit en wel voor enkele uren per dag.

Tussen kilometer 56 en kilometer 70 zijn er ruim 300 huishoudens verstoken van de nodige elektriciteit. De EBS zal de aanleg van de 12 kilometer netuitbreiding opstarten en rekeninghoudend met de omstandigheden in ons land eraan werken dit redelijk vlot te doen.

De duur van dit project is uitgezet voor zeven maanden.

Met de bewoners van dit gebied is er regelmatig overleg, het laatst op donderdag 13 augustus, om meer informatie te delen over de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. De bewoners doen hun uiterste best om waar mogelijk hun bijdrage te leveren c.q. de EBS te assisteren met hetgeen zij te bieden hebben.

Door de EBS-functionarissen zijn zij andermaal erop gewezen om in de tussentijd de binnenhuis installatie in orde te maken, zodat zij goed voorbereidt zijn wanneer het zover is om de koppeling op het elektriciteitsnetwerk te maken. Dit project is opgezet na indringend verzoek van de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.