fbpx

Perica krijgt elektriciteit

GFC NIEUWS- De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft maandag een aanvang gemaakt met de uitbreiding van haar elektriciteitsnetwerk om de bewoners van Perica in Marowijne te voorzien van elektriciteit.
Deze bewoners ontberen reeds decennia lang een adequate energievoorziening. Momenteel wordt middels een dieselgenerator slechts een klein deel van de leefgemeenschappen aldaar voorzien van elektriciteit en wel voor enkele uren per dag.
Tussen kilometer 56 en kilometer 70 zijn er ruim 300 huishoudens verstoken van de nodige elektriciteit. De EBS zal de aanleg van de 12 kilometer netuitbreiding opstarten en rekeninghoudend met de omstandigheden in ons land eraan werken dit redelijk vlot te doen.
De duur van dit project is uitgezet voor zeven maanden.
Met de bewoners van dit gebied is er regelmatig overleg, het laatst op donderdag 13 augustus, om meer informatie te delen over de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. De bewoners doen hun uiterste best om waar mogelijk hun bijdrage te leveren c.q. de EBS te assisteren met hetgeen zij te bieden hebben.
Door de EBS-functionarissen zijn zij andermaal erop gewezen om in de tussentijd de binnenhuis installatie in orde te maken, zodat zij goed voorbereidt zijn wanneer het zover is om de koppeling op het elektriciteitsnetwerk te maken. Dit project is opgezet na indringend verzoek van de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

BEKIJK OOK
Premier Rutte brengt in september bezoek aan Suriname