fbpx

Pelé: ‘Messi niet geweldig, kent maar één kunstje’

Messi is helemaal niet zo geweldig, en al helemaal niet zo’n geweldige voetballer als de beroemde Braziliaanse sterspeler Pelé. Zegt Edson Arantes do Nascimento.

De voormalige ster van Santos en Cosmos gaf zijn oordeel over verschillende spelers in een interview met Folha de São Paulo

Na drie operaties sukkelt hij nog steeds met zijn gezondheid en verdeelt hij zijn tijd tussen fysiotherapie, zijn familie en voetbal op tv: “God stuurde me de rekening voor 30 jaar voetbal,” grapt hij.

O Rei (de koning) noemt het “een kwestie van smaak” wanneer mensen Messi de beste speler aller tijden noemen: “Hoe kun je een vergelijking maken tussen iemand die goed kan koppen, met links schiet, met rechts schiet, en iemand anders die met maar één been schiet, maar één kunstje kent en niet kan koppen?”

BEKIJK OOK  Zijspiegeldief op heterdaad betrapt

“Om de vergelijking te kunnen maken, moet je iemand hebben die goed schiet met links, die goed schiet met rechts, en met kopballen scoort.”

Nee, er zijn veel betere: van de oude garde noemt hij Maradona, Beckenbauer, Cruyff – “Uitstekende spelers,” en van de jonkies vindt hij Neymar veel beter dan Mbappé, hoewel “iedereen in Europa meer over Mbappé spreekt.”