fbpx

Peggy Bouterse geen eigenaar van trawlers

Al langer dan een week circuleert er een bericht op Facebook dat Peggy Bouterse, de oudste dochter van president Desi Bouterse, de eigenares is van de trawlers van Rosh Fisheries.

Rosh Fisheries heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen de staat Suriname, omdat het bedrijf is aangezegd de Surinaamse wateren te verlaten, aangezien de visserijsector schade wordt berokkend.

Peggy Bouterse heeft echter geen enkele betrokkenheid bij deze kwestie, zeggen NDP-toppers. Bouterse wordt onterecht in verband gebracht met deze zaak.

Wat wel is komen vast te staan, is dat Udo Karg van het Visserscollectief op 28 april 2017 een vergunning voor 15 midwatertrawlers, voor een nieuwe type visvangst, heeft aangevraagd.

Zijn bedrijf SUVVEB is de samenwerking aangegaan met een Panamees visverwerking en verkoopbedrijf. Voorts is komen vast te staan dat op 28 februari 2018 de toenmalige minister van Landbouw Veeteelt en Visserij, de 15 vergunningen heeft toegewezen.

BEKIJK OOK
Braziliaans samenwerkingsagentschap op werkbezoek in Suriname

Coalitietoppers vinden de opstelling van het Visserscollectief onder leiding van Karg hypocriet. “Het blijkt dat deze groep op een enorm hypocriete wijze het volk zand in de ogen probeert te strooien door allerlei leugens de wereld in te helpen. De partij DA’91 die altijd erg hoog van de toren blaast over zaken als corruptie, good governance en uitverkoop van Suriname herbergt mensen als Udo Karg die voor eigen gewin Suriname in de uitverkoop hebben gedaan en nu staan te schreeuwen over de visserijsector”, aldus NDP-toppers.