Pedofiele geestelijken moeten hard worden aangepakt, kerken ‘broedplek’ voor kindermisbruikers

INGEZONDEN- Het is decennialang bekend dat geestelijken op grote schaal misbruik maken van de kwetsbaarheid van sommige kerkbezoekers.

Er wordt flink misbruik gemaakt van het vertrouwen dat kerkgangers hebben in geestelijken.

Niet alleen worden goedgelovigen dikwijls financieel uitgekleed, ze moeten in de meeste gevallen een groot deel van hun salaris inleveren, maar ook op sensueel vlak blijkt het misbruik zeer ernstige vormen te hebben gehad en niet veel wijst erop dat dit heden ten dage niet meer gebeurt.

Dat blijkt weer eens uit een nieuw en grootschalig onderzoek naar misbruik in de Franse katholieke kerk.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen zullen steeds vaker eenzaam zijn en alleen sterven als ze hun gedrag niet veranderen, zeggen datingcoaches

Meer dan 3000 geestelijken hebben zich de afgelopen 70 jaar schuldig gemaakt aan kindermisbruik. Volgens een onderzoekcommissie hebben de pedofiele geestelijken ruim 216.000 onschuldige kinderen misbruikt.

Een groot deel van deze viezeriken is nooit hiervoor gestraft.

Het misbruiken van zowel kleintjes als naïeve volwassenen door geestelijken gebeurt uiteraard niet alleen in Frankrijk, maar zal gaande zijn in haast de meeste landen.

Dat betekent dat wij voorzichtig mogen concluderen dat er waarschijnlijk miljoenen kinderen wereldwijd sinds het midden van de vorige eeuw op gruwelijke wijze zijn onteerd.

Het schandalige en wrange is dat deze smeerlappen hiermee zonder straf zijn weggekomen.

Het zou wenselijk zijn indien er stappen worden ondernomen om alle nog in leven zijnde misbruikers op te sporen en voor langere tijd achter slot en grendel te plaatsen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]