‘Peacemaker’ reageert niet op zijn eerdere betrokkenheid bij massamoorden: ‘Dit is een persoonlijke aanval’

Redactie GFC Nieuws — Elliott Abrams is door het Witte Huis aangewezen om “Venezuela weer democratisch te maken”. Ilhan Omar, Democratisch lid van het Amerikaanse Congres, herinnerde Abrams tijdens een hoorzitting in het Congres aan zijn rol bij eerdere opdrachten om “de democratie terug te brengen” in een aantal landen. Abrams kon dat niet waarderen.

Abrams was persoonlijk verantwoordelijk voor de massamoord bij El Mozote in El Salvador (1981), toen 900 burgers werden verkracht en vermoord door troepen die door de VS waren opgeleid en gefinancierd. Hij had het Amerikaanse optreden in El Salvador “een fantastische prestatie” genoemd.

Hij was tijdens de burgeroorlog in Guatemala voor Amerika aanwezig (200.000 slachtoffers) en voorzag de Contra’s in Nicaragua van wapens (50.000 doden) die waren betaald uit de opbrengst van drugshandel.

Omar wilde weten of hij hetzelfde in Venezuela wilde: “Zou u een gewapende groepering in Venezuela steunen die zich bezighoudt met oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid of genocide, als u denkt dat zij de Amerikaanse belangen dienen zoals u deed in Guatemala, El Salvador of Nicaragua?,” vroeg zij.

“Ik ga niet reageren op die vraag,” antwoordde Abrams, en noemde haar vraagstelling “een persoonlijke aanval.”

Overige berichten