fbpx
PCS vraagt aandacht voor toename aantal depressiegevallen

GFC NIEUWS- Sinds de uitbraak van de coronapandemie is er een toename van het aantal depressiegevallen in Suriname.

Alhoewel depressie vele oorzaken heeft, zegt dokter Rudi Dwarkasingh van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) dat de uitbraak van corona in Suriname een belangrijke reden is voor de stijging.

Een groot aantal personen zit thuis zonder werk, kinderen kunnen niet naar school en men leeft met vrees. Daarbovenop is er weinig tot helemaal geen ruimte voor ontspanning, omdat er een samenscholingsverbod is en mogen de recreatieoorden geen mensen ontvangen.

Dwarkasingh trekt aan de bel bij het ministerie van Volksgezondheid en vraagt extra aandacht voor de psychische gezondheid van personen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.