fbpx
PCS herdenkt ‘Internationale Dag van de Verpleging’

GFC NIEUWS- Wereldwijd wordt op 12 mei de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ (International Nurses Day) herdacht.

Deze dag is ook wel bekend als ‘Dag van de Zorg’ en de verjaardag van Florence Nightingale.

Het Psychiatrisch Centrum Suriname heeft vanwege de COVID-19-maatregelen en de algehele situatie in het land deze dag op een rustige wijze herdacht. Op zich zou het juist een opmerkelijke viering moeten zijn, vanwege het feit dat dit jaar door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is uitgeroepen tot het jaar van de verpleging en PCS haar 125 jarig bestaan herdenkt.

De ochtend werd aangevangen met de traditionele Processieloop van de verpleging en een vlaggenceremonie. “Verdraagzaamheid, geduld en tact zijn” zijn volgens de verpleegkundig-directeur, Mahilia Brewster, belangrijke eigenschappen die horen bij het verplegend beroep, en met name in de psychiatrische zorgverlening. Brewster vroeg om 1 minuut stilte in acht te nemen voor gezondheidswerkers die als gevolg van het coronavirus zijn komen te overlijden.

Rudi Dwarkasing, medisch-directeur van het PCS, legde de nadruk op het thema van Dag van de Verpleging, ‘Nursing the World to Health’ waarbij verplegenden in dit huidig COVID-19-tijdperk een belangrijke rol te vervullen hebben in het verlenen van zorg aan patiënten.

Algemeen-directeur Raj Jadnanansing bestempelde de huidige COVID-19 situatie als een hele speciale ervaring voor de verpleging waarbij de inzet van eenieder heeft kunnen resulteren in het weerhouden van het COVID-19 virus binnen PCS. Namens de directie sprak Jadnanansing zijn waardering uit voor de inzet van het verpleegkorps vooral in het kader van COVID-19.

Ook PCS kwam in aanmerking voor een donatie van de First Lady op vrijdag 08 mei 2020, dit in het kader van Moederdag, die wereldwijd werd herdacht op zondag 10 mei. De goederen zijn middels een lotingssysteem uitgereikt aan het verplegend personeel.

De herdenking ‘Internationale Dag van de Verpleging’ werd afgesloten met een ontbijt en presentje voor het verplegend personeel.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.