fbpx

‘PC for Schools’ naar ITIS Home Klaaskreek en OS Welgelegen

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname heeft 15 nieuwe computers met 6 maanden internettoegang geschonken aan de ITIS-Home te Klaaskreek. Daarnaast is OS Welgelegen in aanmerking gekomen voor 5 computers.

Met deze schenkingen hoopt Telesur computer- en internetgebruik door de scholengemeenschap van Klaaskreek en OS Welgelegen te bevorderen.

Op beide locaties zijn de desktops geïnstalleerd met medewerking van Stichting Probitas. De stichting leidt trainers op voor computeronderwijs en draagt zorg voor de installatie van educatieve software ( rekenen, taal en algemene kennis) en parental filters op de computers.

Vanaf oktober 2006 heeft Telesur onder het PC for Schools Project tot nu toe 859 computers ter beschikking gesteld van onderwijsinstellingen en computercentra in de verschillende districten.

De computers zijn afkomstig van Telesur partnerorganisaties en -bedrijven waaronder de OAS, Cable & Wireless Jamaica, Tellenio Technologies en Huawei.

Het PC for Schools Project past in het streven van de overheid om zoveel mogelijk onderwijsinstellingen op VOJ – en VOS-niveau – daar waar mogelijk – toegang te bieden tot het internet.(GFC)

Overige berichten